| 
 | 
| Portakallı Islak Kek | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc140514 Gönderme Tarihi: 13.Şub.2019
 1,134 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 1 paket margarin
 2,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 2 paket vanilya
 1 su bardağı portakal suyu
 1 portakal kabuğu rendesi
 Hindistancevizi (üzerine serpmek için)
 
 Yumurtaları şekerle beyazlaşıp köpürüne dek çırpalım. Eritip soğuttuğumuz margarini, portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip yarım dk.çırpalım. Bu karışımın 1 su bardağını ayıralım, çırpma kabına elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyelim. Çırpma teli veya mikserin düşük ayarıyla karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190 derece ısılı fırında pişirelim. Ayırdığımız 1 su bardağı sıvı malzemeyi sıcak kekin üzerine gezdirelim. Keki kalıbın içinde soğutup üzerine hindistan cevizi serperek servis yapalım.
 
 
  
 
 | 
| Portakallı Islak Kek | 
|  | aysberkk Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.11.2015
 Mesajlar: 39
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142271 Gönderme Tarihi: 26.Nis.2019
 5,738 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
 1 çay bardağı sıvı yağ
 2 adet portakalın suyu
 Portakal suyunun bardağının üstünü tamamlayacak kadar süt
 1 paket kabartma tozu
 1 çay kaşığı karbonat
 2 buçuk su bardağı elenmiş un
 Sos için:
 2 adet portakalın suyu
 4 çorba kaşığı toz şeker
 1 çay bardağı su
 Portakalların kabuk rendesi
 
 Kek kalıbını yağlayıp unlayın. Çırpma kabına toz şeker ve portakal kabuklarını alın ve yavaş ayarda çırpın. Yumurtaları ilave edip 2 dakika yavaş, sonra hızlı çırpın. Sıvı yağı, portakal sulu sütü ilave edip karıştırın. Elenmiş unu ekleyin. Yavaş yavaş karıştırın.
 Fırını 200 derecede ısıtın. Harcı kalıba dökün. Fırına sürüp 15 dakika sonra derecesini 170'e düşürün. 45 dakika sonra kontrol edin.
 Bu arada sosa başlayın. 3/4 kaşık toz şekeri su ile karıştırın. 2 portakalın suyunu ve rendelenmiş kabuklarını ilave edip pişirin.
 Fırından aldığınız keki, ilk sıcaklığı geçince servis tabağına alın. Üzerine soğuk sosu dökün.
 
 
  
 
 | 
| Portakallı Islak Kek | 
|  | aysberkk Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.11.2015
 Mesajlar: 39
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142272 Gönderme Tarihi: 26.Nis.2019
 1,346 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 yemek kaşığı şeker
 7 yemek kaşığı un
 4 adet portakal
 3 adet yumurta
 1 paket vanilya tozu
 1 paket kabartma tozu
 
 Yumurta ve şekeri bir kaba alıp çırpın. 1 adet portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Bu karışıma vanilya ilave edip çırpın. Un ve kabartma tozunu da ekleyerek kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edin.
 Yağladığınız kalıba döküp 150 derecede pişirin.
 Kalan 3 portakalın suyunu 5 yemek kaşığı şeker ile birleştirip şerbet yapın. Kek ılındıktan sonra şerbeti üzerine dökerek dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Portakallı Islak Kek | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc144076 Gönderme Tarihi: 09.Tem.2019
 954 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yumurta
 Toz şeker
 2 yemek kaşığı yoğurt
 Kabartma tozu
 Vanilya
 Un
 Portakal kabuğu rendesi
 1 çay bardağı portakal suyu
 
 Derin bir kabın içine kırdığınız yumurtalara toz şekeri ilave edip çırpmaya başlayın. Sırasıyla içine, sıvı yağ, yoğurt, portakal suyunu ekleyin.
 Kek kalıbına aktardığınız karışımı, önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Kek piştikten sonra, portakal suyu ve şekeri karıştırarak oluşturduğunuz şerbeti kekin üzerine dökün.
 
 
  
 
 | 
| Portakallı Islak Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc170474 Gönderme Tarihi: 24.Şub.2023
 392 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet yumurta
 Yarım çay bardağı toz şeker
 Yarım çay bardağı sıvı yağ
 Yarım çay bardağı portakal suyu
 Yarım çay bardağı süt
 Bir avuç içi kadar rendelenmiş portakal kabuğu rendesi
 Yarım paket vanilya
 Yarım paket kabartma tozu
 1 su bardağının yarısından fazlası kadar un
 
 Öncelikle bir kabın içine taze sıkılmış portakal suyu, bir yemek kaşığı kakao tozu koyup karıştırın.
 İyice çırpın ve yarım paket vanilya tozu ekleyin.
 Arından başka bir kapta yukarıdaki tüm malzemeleri koyun ve blendırdan geçirin.
 Hafif kıvamını bulduktan sonra bir kek kalıbını yağlayıp hamuru içine boşaltın.
 Ardından 170 derece ısıtılmış fırına koyun.
 15-20 dakika sonra fırından çıkartın.
 Üzerine hazırladığınız sosu dökün.
 1 saat dinlendirdikten sonra dilimlere ayırarak servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Portakallı Islak Kek | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182328 Gönderme Tarihi: 28.Mar.2025
 76 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet yumurta
 1 su bardağı tozşeker
 1 çay bardağı sıvıyağ
 1 çay bardağı süt
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
 1 adet portakalın suyu
 2 su bardağı un
 
 Öncelikle yumurta ile şekeri iyice çırpın.
 Diğer malzemeleri ilave ederek, boza kıvamında bir hamur elde edin.
 Orta büyüklükte çukur bir kek kalıbının dibine kabuğu rendelenmiş portakal dilimlerini yerleştirin.
 Hamuru kalıba dökün. 35-40 dakika önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
 Fırından aldıktan sonra, servis edeceğiniz tabağa çevirin ve sıcakken üzerine 1 bardak portakal suyu dökerek ıslatın.
 Soğuyunca portakal kabukları ve nar ile süsleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |