| 
 
 
 | 
Fırında Portakallı Hindi | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181517 
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2025 
166 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 adet bütün hindi (5-6 kg)
 
4 adet portakal (2’si dilimlenmiş, 2’sinin suyu sıkılmış)
 
1 adet limon (dilimlenmiş)
 
4-5 dal taze biberiye
 
4-5 diş sarımsak (ezilmiş)
 
3 yemek kaşığı tereyağı (yumuşatılmış)
 
1 yemek kaşığı bal
 
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 su bardağı tavuk suyu
 
 
Hindiyi temizleyip iyice yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın.
 
Hindinin derisini dikkatlice kaldırarak tereyağını derinin altına eşit şekilde sürün.
 
Tuz, karabiber, kırmızı biber ve bal karışımını hazırlayıp hindinin dışına ve içine iyice yedirin.
 
Hindinin iç kısmına dilimlenmiş portakal ve limonları, sarımsakları ve taze biberiyeleri yerleştirin.
 
Portakal suyunu ve tavuk suyunu bir kapta karıştırıp hindinin üzerine dökün.
 
Hindiyi fırın torbasına veya derin bir fırın tepsisine yerleştirin.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzerini alüminyum folyo ile kapatarak yaklaşık 3 saat pişirin.
 
Son 30 dakikada folyo veya torbayı çıkarıp üzerinin kızarmasını sağlayın.
 
Hindiyi fırından çıkarıp 15 dakika dinlendirin.
 
Portakal dilimleri ve taze biberiye dallarıyla süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Portakallı Hindi | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99191 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2014 
2,325 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Yemek kaşığı margarin
 
1 ad hindi gögüs eti
 
2 portakal
 
20 adet bürüksel lahanası
 
1 çay kaşığı biberiye
 
1 yemek kaşığı ketçap
 
1 yemek kaşığı yoğurt
 
1 portakal suyu
 
1 kuru soğan
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Hindiyi yıkayın.
 
Üstüne 2 bardak su ve tuz koyup 20 dakika kaynatın, kenara alın.
 
Yoğurt, ketçap, karabiber ve tuzu karıştırın.
 
Fırına dayanıklı tepsiye hindiyi koyun, üstüne hazırladığınız karışımı sürün.
 
Kalan karışıma portakal suyu karıştırıp hindi tepsisine dökün.
 
175 derecelik fırında 75 dakika pişirin.
 
Fırın kapağını arada bir açıp suyuyla hindiyi ıslatın.
 
Hindi pişmeye yakın sana yağı ilave edip 15 dakika daha pişirin ve fırından çıkarın.
 
Hindi soğuduktan sonra dilimleyin.
 
Kaynayan tuzlu suya 1 çay kaşığı margarin ve 1 çay kaşığı tuz atıp Brüksel lahanalarını 10 dakika kaynatın.
 
Portakal dilimleri, haşlanmış sebze ve püreyle birlikte servis yapın.
  
 | 
Portakallı Hindi | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90654 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2013 
2,303 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Yemek kaşığı tereyağı
 
1ad hindi gögüs eti
 
2 portakal
 
20ad bürüksel lahanası
 
1 çay kaşığı biberiye
 
1 yemek kaşığı ketçap
 
1 yemek kaşığı yoğurt
 
1 portakal suyu
 
1 kuru soğan
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Hindiyi yıkayın.
 
Üstüne 2 bardak su ve tuz koyup 20 dakika kaynatın, kenara alın. 
 
Yoğurt, ketçap, karabiber ve tuzu karıştırın.
 
Fırına dayanıklı tepsiye hindiyi koyun, üstüne hazırladığınız karışımı sürün. 
 
Kalan karışıma portakal suyu karıştırıp hindi tepsisine dökün. 
 
175 derecelik fırında 75 dakika pişirin.
 
Fırın kapağını arada bir açıp suyuyla hindiyi ıslatın.
 
Hindi pişmeye yakın tereyağı ilave edip 15 dakika daha pişirin ve fırından çıkarın. 
 
Hindi soğuduktan sonra dilimleyin. 
 
Kaynayan tuzlu suya 1 çay kaşığı sana yağ ve 1 çay kaşığı tuz atıp Brüksel lahanalarını 10 dakika kaynatın.
 
Portakal dilimleri, haşlanmış sebze ve püreyle birlikte servis yapın
  
 | 
Portakallı Hindi | 
  | 
konuK 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.07.2009 
Mesajlar: 58
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37927 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2009 
2,771 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Her biri 500 gramlık 2 adet hindi butu
 
3-4 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 adet soğan
 
2 adet portakal
 
1 su bardağı hazır et suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Zeytinyağı ile tereyağını tavada ısıtın. Hindi etlerini una bulayıp sıcak yağa atın ve sık sık çevirerek nar gibi kızartın.
 
Soğanları ince ince doğrayın. Kızarmış etleri fırın tepsisine koyup üzerine soğan, tuz ve karabiber ilave edin. Yarım bardak et suyu ile ıslatıp tepsinin üzerini yağlı kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Bu arada yemeğin suyu azalırsa kalan et suyunu ilave edebilirsiniz.
 
Yıkanmış ve sadece sarı kısmı ayıklanmış portakalların kabuklarını keskin bir bıçakla ince ince doğrayın. Portakalın suyunu sıkın. Hindiyi fırına verdikten 25 dakika sonra çıkarıp üzerine portakal suyunu ve portakal kabuğu dilimlerini gezdirip tekrar fırına verin.
 
Fırından almadan 5 dakika önce üzerindeki yağlı kağıdı alıp etlerin üzeri kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.
 
Yemeğin suyunu ve portakal kabuğu parçalarını etin üzerine dökerek maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Portakallı Hindi | 
  | 
ömer 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2008 
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21085 
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2008 
3,046 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet hindi but
 
2 adet portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
 
1 tutam tuz
 
1 demet kişniş
 
6 adet havuç turşusu
 
Pirinç Kağıdı
 
 
iyice tuzladığınız hindi budu, portakalın suyunu ve kabuğunu bir pişirme torbasına koyup ağzını iyice kapatarak önceden ısıtılmış fırında 200°C sıcaklıkta 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra iyice didikleyin. Pirinç kağıtlarını yumuşayana kadar ılık suda bekletin. Tezgâha alın, ortadan ikiye kesin ve yarımların ortasına 3-4 adet kişniş yaprağını yerleştirin, üzerlerine havuç turşusunu koyduktan sonra didiklenmiş hindiyi de koyup sarın. Tepside, portakal dilimleri üzerinde soğuk servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |