|
Portakallı Çikolatalı Puding |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102323
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2014
1,791 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı nişasta
150 gram bitter çikolata
1 paket vanilya
Derin bir kabın içinde yumurta, şeker ve kakaoyu iyice çırpın. Eritilmiş tereyağını ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Üzerine sütü, nişastayı karıştırıp ocak üzerine koyup koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine bitter çikolatayı ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Küçük kaplara portakal suyu, kabuğunun rendesini paylaştırıp üzerine hazırladığınız pudingi döküp soğumaya bırakın.
|
Portakallı Çikolatalı Puding |
|
mehmet kahyaoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc128305
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2017
859 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
2 portakalın rendelenmiş kabuğu
1 yumurta
80 g bitter çikolata
100 ml krema
Üzeri için:
Portakal kabuğu rendesi
Vanilyalı dondurma
Süt, un, kakao, nişasta, şeker, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu ve yumurtayı bir tencereye alın ve çırpıcı ile iyice karıştırın. Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Rendelenmiş çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kremayı ekleyin ve bir mikser yardımıyla 3 dakika çırpın. Pudingi servis tabaklarına paylaştırın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabında en az iki saat dinlendirin. Vanilyalı dondurma ve rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.
|
Çikolatalı Portakallı Puding |
|
maskeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.07.2020
Mesajlar: 43 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc155934
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2021
329 defa indirildi / yazdırıldı
|
160 gram bitter çikolata
2 adet portakal
1 su bardağı kakao
1 su bardağı şeker
6 yemek kaşığı un
2 litre süt
4 yemek kaşığı bitter kakao
4 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek için:
Beyaz damla çikolata
Frenk üzümü
Tereyağını bir tencerede eritin ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. 1 bardak kakaoyu sıcak su ile bir kasede karıştırın.
Tencereye unun topaklanmaması için yarım litre soğuk sütü ekleyin ve karıştırın. Kaynamaya başladığı anda geri kalan oda sıcaklığındaki sütü ilave edin. O da kaynamaya başladığı anda şeker ve kakaolu suyu koyup karıştırın. Elinizle kırdığınız bitter çikolataları ekleyin ve portakal kabuğunu rendeleyip kıvam alana kadar karıştırın.
Ardından servis kaselerine eşit bir biçimde pay edip iyice soğutun. Beyaz damla çikolata ve frenk üzümü ile süsleyerek servis edin.
|
|