| 
 | 
| Portakallı Cheesecake | 
|  | SonaY Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.07.2005
 Mesajlar: 262
 Şehir: Diyarbakır
 | Kısa URL: https://ml.md/lc58391 Gönderme Tarihi: 09.Arl.2010
 5,479 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Taban icin:
 1 paket Burçak bisküvi
 50 g tereyağ
 1 kahve fincanı süt
 Krema icin:
 2 paket Labne (400 g)
 1 kutu krema (200 ml)
 2 yumurta (oda sıcaklığında)
 3 çorba kaşığı un
 1 çorba kaşığı mısır nişastası
 1 su bardağı şeker
 1 paket vanilya
 Yarım çay bardağı portakal suyu
 Portakallı sos icin:
 2 çay bardağı portakal suyu
 1 çay bardağı su
 2 tatlı kaşığı nişasta
 2 çorba kaşığı tozşeker
 
 24 cm kelepçeli kalıbın içi yağlı kağıt ile kaplanır. Taban için robotta bisküviler un haline getirilir, tereyağı eklenip karıştırılır. Süt azar azar ilave edilip yumuşak karışım elde edilir. Kalıbın içine bastırılarak yerleştirilir. Diğer malzemeler hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir. Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrı kaplara ayrılır. Beyazlar kar gibi olana kadar iyice çırpılır. Yumurtaların sarısı, peynir ve krema iyice çırpılır. Portakal suyu ilave edilip çırpılır. Ayrı yerde elenip karıştırılmış un, nişasta ve vanilya peynirli karışıma ilave edilip çırpılır. Şeker ilave edilip çırpılır. Köpük halindeki yumurta akları en son eklenip kaşık ile birbirine yedirilir. Bisküvi tabanın üzerine krema dökülür. 170 dereceye ısıtılmış fırında benmari usulü pişirilir. Cheesecake mutlaka 1 gece buzdolabında dinlendirilir. Ertesi gün portakal suyu, şeker ve nişasta ile hazırlanan pelte pastanın üzerine dökülür. Soğuyunca istenirse üzerine file badem serpilir.
 
 
 | 
| Portakallı Ceesecake | 
|  | selvinaz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 29.09.2007
 Mesajlar: 40
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc18130 Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2007
 2,556 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kek tabanı için:
 1  paket yulaflı bisküvi
 Yarım paket pötibör bisküvi
 50 gr tereyağı
 Peynirli malzeme için:
 2  paket labne peyniri
 4 yumurta
 1 küçük kutu krema (veya 1 çay bardağı yoğurt)
 1 su bardağı tozşeker
 3 çorba kaşığı un
 1 paket vanilya
 Portakallı pelte için:
 2 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
 1 su bardağı su
 1 çorba kaşığı tozşeker
 3 çorba kaşığı nişasta (su ile sulandırılmış)
 1 çay bardağı file badem
 
 Kek tabanı için bisküvileri robotta ezip un haline getirin. Tereyağını eritip ılıtın ve bisküvi ununa ekleyip karıştırın. Hamuru kelepçeli kalıba döküp üzerine bastırarak düzgün bir şekilde yayın. Buzlukta 15-20 dakika bekletin.
 Peynirli karışım için yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Tozşeker, labne peynirleri ve kremayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
 Yumurta aklarını mikserle kar halinde çırpın. Un ve vanilyayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Karışımı peynirli karışıma ilave edip  birkaç dakika daha çırpın.
 Peynirli karışımı buzlukta katılaşan bisküvinin üzerine döküp çırpmaya devam edin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
 Portakal suyu, su, şeker ve nişastayı tencerede karıştırın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak pelte kıvamında pişirin. Soğumaya bırakın. Cheesecake'in üzerine döküp buzdolabında bekletin. Üzerini file bademlerle süsleyip servis yapın.
 
 
 ML® Portakallı Zebra Kek için tıklayın
 
 
 
 | 
| Portakallı Cheescake | 
|  | şadiye hatun Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.12.2012
 Mesajlar: 59
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc84389 Gönderme Tarihi: 13.Arl.2012
 1,919 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 100 gram süzme yoğurt
 150 gram tereyağı
 3 yumurta
 2 kutu labne peynir
 1 su bardağı şeker
 1 paket kabartma tozu
 1 su bardağı un
 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
 Üzerine:
 2 portakalın suyu
 2 çorba kaşığı nişasta
 
 Yağı, yumurtayı ve şekeri el mikserinde iyice çırpın. İçine kabartma tozunu, unu ekleyip karıştırmaya devam edin. 1 portakalın kabuklarını soyup suyunu sıkın ve karışıma ekleyin. Diğer portakalı ve mandalinaları kabuklarını derince soyup içindeki beyaz zarı da kesin. Bu şekilde soyulmuş mandalina ve portakalı dilimleyim. Yuvarlak bir tepsinin içine yağlı kağıt yerleştirin. Üzerine kesilen dilimleri yerleştirin. Karıştırdığınız hamuru da üzerine dökün. 175 derecedeki fırında 45 dakika pişmeye bırakın. İstenirse fırından aldığınız kekin üzerine reçel sürüp servis yapabilirsiniz.
 
 
 | 
| Portakallı Cheescake | 
|  | öğün Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2012
 Mesajlar: 39
 Şehir: Antakya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc78361 Gönderme Tarihi: 25.Tem.2012
 1,696 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 90 Gr Margarin
 2 Çay Kaşığı Rendelenmiş Portakal Kabuğu
 2 Adet yumurta
 180 gr Ezilmiş Vanilyalı Bisküvi
 1 Çay Bardağı portakal suyu
 185 gr toz şeker
 340 gr Tuzsuz Krem Peynir
 
 Öncelikle bir kabın içinde eritilmiş yağ ve bisküviyi iyice karıştıralım. 30x20 cm ölçülerindeki dikdörtgen bir kaba yayalım. Önceden ısıttığımız ve 175 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirelim. Öte yandan bir karıştırma kabında önce krem peyniri çırpalım, toz şeker ve portakal kabuğu rendesini ilave edelim. Yumurta ve portakal suyunu ekleyip, düşük devirde çırpmaya devam edelim. Sonra da bu karışımı, pişmiş olan bisküvi hamurunun üzerine yayalım. Yine 175 dereceye ayarlı fırında 35 dakika (ortasına kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz) daha pişirelim. Fırından çıkarıp, soğuyunca üzerine ince dövülmüş bisküvi ile fındık karışımını serpiştirelim.
 
 
 | 
| Portakallı Cheesecake | 
|  | Almina Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.05.2014
 Mesajlar: 34
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc98575 Gönderme Tarihi: 28.May.2014
 1,655 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 200 gr kakaolu bisküvi
 50 gr margarin
 400 gr labne peyniri
 250 gr süzme yoğurt
 1 su bardağı tozşeker
 1 paket vanilya
 3 adet yumurta
 2 adet portakal
 250 gr damla çikolata
 
 Bisküvileri robotta çekip toz haline getirelim. Margarini eritip bisküvilere karıştırın. 22 cm çapında bir kabın içini folyo ile kaplayın. Bisküvili karışımı kalıba döküp üzerine bastırın. Buzdolabında donmaya bırakın. Ayrı bir kapta, labne peyniri, süzme yoğurt ve tozşekeri birlikte çırpın. Üzerine vanilya ve yumurtaları ekleyin. Daha sonra çok ince rendelenmiş 1 adet portakalı ekleyin. Damla çikolatanın yarısını karışıma ekleyin ve buzdolabından çıkardığınız bisküvili karışımın üzerine dökün. Kalan çikolatayı da üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 200derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
 | 
| Portakallı Cheescake | 
|  | devir Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.05.2019
 Mesajlar: 23
 Şehir: Erzurum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142717 Gönderme Tarihi: 14.May.2019
 718 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 180 gram bisküvi
 90 gram tereyağı
 Üzeri için
 340 gram tuzsuz krem peynir
 185 gram toz şeker
 2 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
 2 adet yumurta
 1 çay bardağı portakal suyu
 
 Öncelikle bir kabın içinde eritilmiş yağ ve bisküviyi iyice karıştırın. 30x20 santimetre ölçülerindeki dikdörtgen bir kaba yayın. Önceden ısıttığınız ve 175 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
 Diğer yanda bir karıştırma kabında önce krem peyniri çırpın, toz şeker ve portakal kabuğu rendesini ilave edin. Yumurta ve portakal suyunu ekleyip düşük devirde çırpmaya devam edin. Sonra da bu karışımı, pişmiş olan bisküvi hamurunun üzerine yayın. Yine 175 dereceye ayarlı fırında 35 dakika daha pişirin.
 Soğuyunca üzerine ince dövülmüş bisküvi ile fındık karışımını serpiştirip servise sunun.
 
 
  
 
 | 
| Portakallı Cheesecake | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc185331 Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2025
 37 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Taban için:
 2 paket yulaflı bisküvi
 100 gr tereyağı (eritilmiş)
 Kreması için:
 600 gr labne peyniri
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süzme yoğurt
 3 adet yumurta
 1 yemek kaşığı un
 1 yemek kaşığı nişasta
 1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
 Yarım portakalın suyu
 Sos için:
 1 su bardağı taze portakal suyu
 1 yemek kaşığı nişasta
 2 yemek kaşığı toz şeker
 
 Bisküvileri rondodan geçirin.
 Eritilmiş tereyağıyla karıştırın.
 23 cm’lik kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayın.
 Buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
 Labne ve şekeri mikserle çırpın.
 Yoğurt, yumurta, un, nişasta, portakal suyu ve kabuğunu ekleyin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |