| 
 
 
 | 
Portakal Suyunda Armut Tatlısı | 
  | 
Jale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2006 
Mesajlar: 47 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9436 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2006 
4,253 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet armut 
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
Yarım su bardağı portakal suyu
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 su bardağı krem şanti
 
 
3 adet armudu düzgünce ortadan ikiye kesin. Kabuklarını soyup, içine zarar vermeden çekirdeklerini çıkarın. Ateşe dayanıklı çukur bir kaba dizin. Üzerine 2 çorba kaşığı toz şekerle, yarım su bardağı portakal suyunu ilave edin. En üste 1 tatlı kaşığı tarçını serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra armutları yarım saat soğumaya bırakın. Üzerlerine krem şanti sıkıp, servis yapın.
 
 
 ML® Çikolatalı Armut Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
Portakal Suyunda Armut Tatlısı | 
  | 
Saide 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.09.2007 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17671 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2007 
3,880 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağı portakal suyu
 
1 su bardağı su
 
8 adet sakarin
 
10 adet dövülmüş kakule tohumu
 
 
Armutların kabuklarını soyun. Isıya dayanaklı bir kaba dizin. Tüm malzemeyi karıştırıp, armutların üzerine dökün.
 
5 dakika ocakta kaynatın. Üzerini alümünyum folyo ile kapatın.
 
200 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
 
Armutları fırından alıp tabağa koyun. Üzerine sosundan ilave edip, servis yapın.
  
 | 
Portakal Suyunda Armut Tatlısı | 
  | 
şemsinur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2011 
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66714 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2011 
3,786 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı tozşeker
 
3 su bardağı su
 
3 adet karanfil
 
6 adet iri armut
 
2 portakalın suyu
 
 
Tozşekeri kaynamış su ve portakal suyu ile karıştırıp, şurup hazırlayın. Öncelikle armutların kabuklarını soyun. Şurup biraz ılınınca karanfili içine atın. Armutların saplı kısmına zarar vermeden alt tarafından içini oyup, çekirdeklerini çıkarın, şurubun içine atın. 20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
  
 | 
Portakal Suyunda Armut Tatlısı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121139 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2016 
1,285 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
225 gr. toz seker
 
1 çubuk tarçın
 
2 su bardağı portakal suyu
 
8 adet armut
 
 
Armutlar soyun ve bütün olarak bir tencereye koyun.
 
Toz sekeri, tarçını ve portakal suyunu da ekleyin ve armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Armutları ikiye kesin ve servis tabağına alın. Meyve sosları ve kremşanti ile süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |