| 
 
 
 | 
Portakal Şurubu | 
  | 
tolky 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2006 
Mesajlar: 54 Şehir: istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2989 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006 
3,023 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg toz şeker 
 
6 adet portakal
 
2.5 su bardağı su
 
4 adet limonun suyu
 
 
Portakalı  bol suda iyice yıkayıp, kabuklarını soyun. Ufak ufak doğrayıp,  çekirdeklerini ayıklayın ve  cam bir kap içine koyun. Üzerine toz şekeri dökün,  macun kıvamına gelinceye ve şekerler tamamen eriyinceye dek ezin. Limon suyunu portakalların dökün ve portakal parçalarını ezmeye devam edin. Portakallar iyice ezilip hamur haline geldiklerinde  2.5 su bardağı su katıp, iyice karıştırın ve süzgeçten geçirip şurubunu süzün. Elde ettiğiniz şurubu bir  şişeye boşaltın. Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın.
 
 
 
  
 | 
Portakal Şurubu | 
  | 
TUBA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2005 
Mesajlar: 153
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10831 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2007 
2,719 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 büyükçe portakal
 
50 gr limontuzu
 
1 kg tozşeker
 
2,5 bardak su.
 
 
Yapılacak işlem limonatadakinin aynıdır. Fakat portakal, limona oranla daha tatlı olduğu için limontuzu miktarı artırılmalıdır. İstenirse 50 gr limontuzu yerine 4 limonun suyu da katılabilir. Ancak portakal şurubunun kokusu değişir.
 
 
 ML® Mandalina Şurubu için tıklayın
 
  
 | 
PORTAKAL ŞURUBU | 
  | 
aytekin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Yenimahalle-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43824 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2009 
3,313 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
6-7 Portakal
 
4 Su bardağı toz şeker
 
2 Çorba kaşığı limon suyu
 
1 Portakal kabuğu rendesi
 
 
YAPILIŞI
 
1 Bir tencerede portakal kabuğu rendesi ile şekeri karıştırınız.
 
2 Bu karışıma 6-7 iri portakal suyu ve iki kaşık limon suyunu karıştırınız.
 
3 Şeker eriyene kadar 1-2 gün bekletiniz.
 
4 Süzerek şişelere doldurunuz ve ağzını kapatınız.
 
5 İçilmesi arzu edildiği zaman, soğuk su ilave ederek servis yapınız.
  
 | 
Portakal Şurubu | 
  | 
reyon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59166 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2011 
3,212 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
 
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
 
 
1750 g Pudra şekeri (11 fincan)
 
1200 g Portakal suyu
 
6 tane portakalın kabuk rendesi
 
2 kaşık Limon suyu
 
 
1750 s pudra şekerine (11 fincan), 6 tane portakalın kabuk rendesini ilâve ederek birbirleriyle iyice harmanlayınız. Sonra da buna, 1200 g portakal suyu, 2 kaşık limon suyu koyunuz ve şekerler eriyinceye kadar birkaç gün bırakınız. (Bu arada da şekerli portakal suyunu arada bir karıştırınız.) Şeker iyice eriyince; bunları arzu edildikçe, bir bardak içerisinde sulandırıp kullanmak üzere, ağızları kapalı şişelere taksim ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |