| 
 
 
 | 
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178890 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2024 
166 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 tane orta boy kereviz
 
1 tane patates
 
1 tane kuru soğan
 
½ çay bardağı su
 
½ çay bardağı zeytinyağı
 
1 tane havuç
 
2 bardak portakal suyu
 
½ kaşık tuz
 
½ kaşık şeker
 
 
Öncelikle kerevizleri soyun ve dilimleyin. Daha sonra limonlu suyun içine koyarak kararmasını önleyin. Patatesleri de soyup dilimleyin. Bir tencerenin içine zeytinyağını alın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları koyun ve yarım bardak suyu ekleyin. Soğanları yumuşayıncaya kadar pişirin. Havuçları dilediğiniz şekilde doğrayıp tencereye ekleyin. Daha sonra kereviz ve patatesleri de ekleyin. Dilerseniz kerevizin yapraklarını da ekleyebilirsiniz. Daha sonra portakal suyunu ve baharatlarını ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Soğuk olarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Portakal Suyu ile Zeytinyağlı Kereviz | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170957 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2023 
361 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Zeytinyağı 0.5 Çay Bardağı
 
Portakal Suyu 1.5 Su Bardağı
 
Su 0.5 Su Bardağı
 
Havuç 2 Adet
 
Patates 1 Adet
 
Soğan 1 Adet
 
Kereviz 1.5 Kilogram
 
 
Kerevizlerin ve patatesin kabuklarını soyup kare şeklinde doğrayınız. Havuçları soyduktan sonra arzunuza göre kare veya dilim şeklinde kesiniz. Soğanı yemeklik doğraya bileceğiniz gibi rendenin kalın tarafı ile de rendeleyebilirsiniz. 1.5 su bardağı hazır doğal portakal suyu kullanabileceğiniz gibi ortalama 6 büyük boy portakalı sıkarak da 1.5 su bardağı portakal suyu elde edebilirsiniz.
 
Tencerenize zeytinyağınızı koyduktan sonra soğan, kereviz, patates ve havucu ilave edin. Portakal suyu ve yarım su bardağı kadar daha su ekleyip kısık ateşte malzemeleriniz yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
 
 
Not: Malzemeler yumuşamış ama tencerenizde yemeğin suyu çok kalırsa servis yapacağınız tabağa delikli bir kepçe ile malzemeleri alın. Tencerenin altını açıp suyunu koyu bir kıvama gelene kadar kaynatıp servis tabağındakilerin üstüne dökün. Bu şekilde daha da lezzetli olduğunu göreceksiniz.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Portakal Soslu Kereviz | 
  | 
şirinim 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127419 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2017 
1,464 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.kristalyaglari.com
 
 
3 adet orta boy kereviz
 
3 adet havuç
 
1 adet kuru soğan
 
3 yemek kaşığı Kristal Zeytinyağı
 
Tuz
 
1 adet kesme şeker
 
1,5 su bardağı portakal suyu
 
Süslemek için dereotu
 
 
Soğanlar küp şeklinde doğranır. Üzerine halka şeklinde doğranmış havuçlar ve kerevizler eklenir. Üsttine zeytinyağı ve portakal suyıı gezdirilir. Tuz ve şeker eklenip yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 25 dakika pişirilir, soğuyunca servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Portakal Soslu Kereviz | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118131 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2016 
1,604 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Dilek Kumaş
 
 
4 tane kereviz
 
2 adet küçük patates
 
1 büyük baş soğan
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 adet havuç
 
1,5 su bardağı bardağı portakal suyu
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
½ demet kıyılmış maydanoz
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Kerevizleri soyup küp şeklinde kesiyoruz. Kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz. Patatesleri ve havuçları da küp şeklinde doğruyoruz. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı soteliyoruz. Sırasıyla havuç, patates ve kerevizi ekleyip üçer dakika karıştırarak pişiriyoruz. Portakal suyu, şeker ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişmesine yakın maydanozları ekliyoruz. Kapağı kapalı olarak demlenmesini bekliyoruz. Soğuk veya sıcak servis yapabiliriz.
 
 
 
  
 | 
Portakal Suyuyla Zeytinyağlı Kereviz | 
  | 
mihmandar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.12.2011 
Mesajlar: 30 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70384 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2011 
2,811 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kereviz
 
1 su bardağı portakalın suyu
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 adet havuç
 
Tuz
 
 
Kerevizlerin kabuklarını kalınca kesin. Üzerine biraz limon suyu sıkın ki kararmasın. Kerevizleri limonladıktan sonra elma dilimi gibi dilimleyin. Bir tencereye koyun. Üzerine portakal suyunu, zeytinyağını ve dilimlenmiş havucu koyup hiç su ilave etmeden kapağını kapatın, 25 dakika pişirin. Havuçlar pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis yaparken dereotunu ilave edebilirsiniz.
 
 
Not: Portakal suyu ile pişirildiği için çok farklı ve lezzetli bir kereviz yemeği oluyor.
  
 | 
Portakal Soslu Zeytinyağlı Kereviz | 
  | 
angaralı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2009 
Mesajlar: 110 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38948 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2009 
4,333 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy kereviz
 
1/2 adet limonun suyu
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
2 adet orta boy havuç
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu (hazır portakal suyu da kullanılabilir)
 
1 su bardağı et ya da tavuk suyu (hazır tavuk bulyon da kullanabilirsiniz)
 
1 çay kaşığı tuz
 
4 çay kaşığı tozşeker
 
2 tepeleme çay kaşığı un
 
 
Kerevizleri soyup her birini üç halka dilim şeklinde kesin. Böylece 12 halka diliminiz olacaktır. Sonra da her bir halkayı elma dilimi gibi 3 ayrı dilime ayırın. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Havuçların dışını kazıyıp, yıkayın ve her birini ortadan ikiye bölün. 4 parça havucu dolma kalem kalınlığında dilimleyin. Kuru soğanı soyup ortadan ikiye bölü-dükten sonra yarım santimlik yarım halkalar halinde doğrayın. Zeytinyağını geniş bir teflon tencereye aktarıp üzerine yarım ay şeklindeki soğan dilimlerini sıralayın. Havuçları soğanın üzerine güneş ışını şekli verilerek dizin. Aralarındaki boşluklara ve üzerine kerevizleri yine güneş ışınları şeklinde yerleştirin. Diğer taraftan, un, tuz, portakal suyu ve tozşekeri bir kasede tel çırpacak yardımıyla iyice karıştırın. Hazırladığınız bu portakallı sosu sebzelerin üzerine gezdirin. Bir porselen tabağı sebzelerin üzerine kapatın. Tencereyi orta ısılı ateşe oturtup kapağı kapalı vaziyette suyu kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca ocağın altını kıstıktan sonra yemeği kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra tencereden almadan soğumasını bekleyin. Yemeği geniş ve yuvarlak bir servis tabağına şeklini bozmadan alıp incecik kıyılmış maydanoz veya dere-otuyla süsleyerek servise sunun.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |