| 
 
 
 | 
Portakal Soslu Sebze Salatası | 
  | 
bonito 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Barcelona | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24846 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2008 
2,137 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet portakal
 
2 adet limon
 
4 adet patates
 
500 gram ıspanak
 
Azıcık karışık turşu
 
4 adet havuç
 
Yarım bardak ayçiçek yağı
 
Maydanoz
 
Tuz
 
 
Portakalları ve limonları sıkın. Patatesleri haşlayıp doğrayın. Ispanağı ufak ufak doğrayıp tuzla ovun ve yıkayın. Turşuyu ufak ufak doğrayın. Havucu rendeleyin. Maydanozu doğrayın. Tuzunu, yağını katın ve portakal suyu ve limonu da üzerlerine gezdirin. Kışın en kuvvetli C vitaminli bir salata elde edilir.
  
 | 
Portakal Soslu Sebze Salatası | 
  | 
keklik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140076 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2019 
1,080 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Haliç Üniversitesi
 
 
Kabak 1 adet
 
Patlıcan 1 adet
 
Kırmızı kapya biber 1 adet
 
Mantar 10 adet
 
Zeytinyağı yarım çay bardağı
 
Portakal kabuğu 1 adet
 
Dereotu çeyrek demet
 
Hardal 1 çay kaşığı
 
Karabiber 1 çay kaşığı
 
Pul biber 1 çay kaşığı
 
Tuz 1 çay kaşığı
 
 
Kabak, patlıcan, biber ve mantarları 1,5 cm kalınlığında kesiyoruz. Patlıcanları kararmaması ve acı suyu gitmesi için tuzlu suda bekletiyoruz.
 
Hazırladığımız sebzeleri, 5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 portakal kabuğu, pul biber, tuz ve çekilmiş karabiber ile marine ediyoruz.
 
Salatanın sosu için bir kavanozda hardal, karabiber, portakal suyu zeytinyağı, doğranmış dereotu karıştırıp kavanozun kapağını kapatarak sallıyoruz.
 
Böylece salata malzemeleri de hazır olduğu için yaptığımız sosu döküp servise hazır hale getiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |