|
|
Portakal Soslu Hindi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168005
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2022
244 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet hindi göğsü
1 çay bardağı pekmez
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet portakalın suyu
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Portakal suyu, pekmez, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı ve hindi göğüslerini bir fırın torbasının içine koyup harmanlıyoruz ve 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sosun suyunu ocakta çektiriyoruz. Hindi etini dilimliyoruz, üzerine sosu dökerek servis yapıyoruz.
Not: İsterseniz fırın torbasının içine patates, arpacık soğan, havuç da ilave edebilirsiniz. Fazla kalan sosu, pirinç risottosunda kullanabiliriz.
|
Portakal Soslu Hindi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73662
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2012
1,948 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tabak Hindi Göğüs Kuşbaşı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet portakal
150 ml portakal suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı mısır unu
Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte, etlerin her tarafları altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 3`er dak. pişirin. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve 3-4 dak. pişirin. Portakalları beyaz kısımlarını da alarak soyup, dilimleyin ve üzerlerindeki zarları temizleyin. Üzerlerine 2 çorba kaşığı portakal suyu gezdirip, kaynama noktasına kadar ısıtın. Tereyağını ekleyip, hafifçe karıştırın ve tereyağı eriyinceye kadar tekrar ısıtın. Kalan portakal suyuna hafifçe karıştırarak mısır ununu ekleyin. Kısık ateşte ve karıştırarak koyulaşıncaya kadar ısıtın. Etleri ekleyip, 3-4 dak. pişirin. Etleri sotelenmiş portakal dilimleri ve arzu ederseniz haşlanmış patates ile birlikte servis yapın.
|
|
Portakal Soslu Hindi Tarifleri Tavuk Yemekleri
|
|