Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Portakal Reçelli Kurabiye


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifleri
Anne Kurabiyesi Tarifleri
Bademli Kurabiye Tarifleri
Beze Tarifleri
Bisküvi Tarifleri
Cevizli Kurabiye Tarifleri
Çıtır Kurabiye Tarifleri
Çikolatalı Kurabiye Tarifleri
Çilekli Kurabiye Tarifleri
Elmalı Kurabiye Tarifleri
Erikli Kurabiye Tarifleri
Fındıklı Kurabiye Tarifleri
Fıstıklı Kurabiye Tarifleri
Haşhaşlı Kurabiye Tarifleri
Hindistancevizli Kurabiye Tarifleri
Hurmalı Kurabiye Tarifleri
Islak Kurabiye Tarifleri
Kahveli Kurabiye Tarifleri
Kakaolu Kurabiye Tarifleri
Kayısılı Kurabiye Tarifleri
Kedi Dili Tarifleri
Kraker Tarifleri
Kremalı Kurabiye Tarifleri
Kuru Pasta Tarifleri
Limonlu Kurabiye Tarifleri
Makaron Tarifleri
Mantar Kurabiye Tarifleri
Peynirli Kurabiye Tarifleri
Portakallı Kurabiye Tarifleri
Pudingli Kurabiye Tarifleri
Reçelli Kurabiye Tarifleri
Sakızlı Kurabiye Tarifleri
Soslu Kurabiye Tarifleri
Susamlı Kurabiye Tarifleri
Şeftalili Kurabiye Tarifleri
Şekersiz Kurabiye Tarifleri
Tahinli Kurabiye Tarifleri
Tarçınlı Kurabiye Tarifleri
Tırtıl Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Un Kurabiyesi Tarifleri
Unsuz Kurabiye Tarifleri
Üzümlü Kurabiye Tarifleri
Vişneli Kurabiye Tarifleri
Zencefilli Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Portakal Reçelli Kurabiye

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166128
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2022
615 defa indirildi / yazdırıldı




400 gr margarin
6 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Yarım limonun kabuğu (rendelenmiş)
Göz kararı un
1'er paket kabartma tozuyla vanilya
Göz kararı portakal reçeli

Pudra şekeri ve margarini tamamen yoğurun. Ardından içerisine rendelenmiş limon kabuğunu, yoğurdu, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekleyin. Yoğurmayı sürdürün. Hamuru birkaç dakika dinlendirip 3 eş parçaya ayırın. Merdaneyle beraber hamur bezelerini açarak geniş bir bardakla beraber yuvarlak kalıplar oluşturun. Hamurların ortasına reçelden dökün. Diğer yuvarlaklardan biriyle de kapatın. Yağlanmış bir fırın tepsisine dizerek 180 derece fırında pişirin.



Portakal Reçelli Kurabiye

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178321
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2024
70 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru İçin:
200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Dolgu İçin:
1 su bardağı portakal reçeli

Derin bir karıştırma kabında tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
Vanilin ve kabartma tozunu ekleyin.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. (Unu kontrollü eklemek önemlidir, hamurun kıvamını kaybetmemesi için.)
Hazırladığınız hamuru streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarın ve hafif unlanmış bir yüzeyde merdane ile açın.
Açtığınız hamurdan yuvarlak kurabiye kalıpları ile parçalar kesin.
Kestiğiniz kurabiyelerin yarısının ortasını küçük bir kalıpla tekrar kesin. Bu kısımlar üst parça olarak kullanılacak.
Kesilen hamur parçalarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika kadar, hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyelerin fazla kızarmamasına dikkat edin.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Soğuyan kurabiyelerin bütün olanlarının üzerine birer tatlı kaşığı portakal reçeli sürün.
Ortası delik olan kurabiyeleri reçelli kurabiyelerin üzerine kapatın.
Kurabiyeleri servis tabağına dizin. Dilerseniz üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Not: Portakal reçelinizin çok sulu olmamasına dikkat edin. Çok sulu reçel, kurabiyelerin arasında akabilir.







Portakal Reçelli Kurabiye Tarifleri Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifleri



(2 adet Portakal Reçelli Kurabiye 1,220 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort