|
Portakal Kabuğu Şekerlemesi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95793
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2014
2,226 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2007
2 adet portakal
150 g Toz şeker
Portakalın kabuğunu, sap yerinden aşağı doğru dörde bölecek biçimde meyve bıçağıyla çiziniz.
Kabukları,mutfak bıçağıyla 5 mmlik ince şeritler halinde dilimleyiniz.
Şekeri suyun içinde eriyene kadar, sonra şerbet kaynama noktasına gelene kadar ısıtınız.
Dilimlenmiş kabukları şerbete atınız.
Yuvarlak kesilmiş bir parça pişirme kağıdını portakal kabuklarının üzerine örtünüz ve üstüne bir tabak kapatarak şerbetin içinde kalmasını sağlayınız.
Şerbeti ağır ağır ısıtıp 10-12 dakika kaynama noktasına getiriniz.
1 saat kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alınız ve kabukları şerbetin içinde oda sıcaklığında 24 saat bekletiniz.
Kabukları şerbetten çıkarıp tepsi üzerine yerleştirilmiş ızgaraya alınız ve 3-5 saat kurumalarını bekleyiniz.
|
Portakal Kabuğu Şekerlemesi |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc121543
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2016
3,314 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kalın kabuklu portakal
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu
1 paket sütlü çikolata
Portakallar soyulur, şerit halinde doğranır.
Üzerine sıcak su konarak sabaha kadar su içinde bekletilir.
Ertesi gün suyu süzülür, üzerine sıcak su dökülerek 5 dakika kaynatılır. Suyu süzülerek dökülür ve soğuk suyla yıkanır.
Kabuğun acısının tamamen çıkması için bu şekilde kaynatıp dökme işlemi 2 defa daha tekrar edilir.
Tencereye şekeri, suyu ve portakal suyu koyup kaynatılır, üzerine portakal kabukları eklenerek yaklaşık 45 dakika kıvam alana kadar pişirilir.
Portakal kabukları şerbetinden süzülerek alınır ve kurutmak üzere yağlı kağıda dizilir.
Kuruyunca portakal kabukları toz şekere bulanır.
Çikolata benmari usulü eritilir. Portakal kabuklarının yarısı ayrılır, diğer yarısı yarıya kadar çikolataya batırıp tekrar kurutulur.
|
Portakal Şekerlemesi |
|
gül can
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc128704
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2017
1,109 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
50 gram ince kesilmiş portakal kabuğu
300 ml su
15 gram şeker
Su ile şekeri kaynatın, portakal kabuklarını 15 dakika pişirin.
|
Portakal Kabuğu Şekerlemesi |
|
çevrimiçi
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc133092
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2018
1,196 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet portakal kabuğu
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Bulamak için:
1 kase toz şeker
Portakal kabuklarımızı soyup ince bir şekilde uzunlamasına kesiyoruz ve elimizle yuvarlayarak iğne yardımı ile ipe dizip 1 gece bu şekilde bekletiyoruz.
Daha sonra bir tencereye su koyup kaynatıyoruz portakal kabuklarımız iple beraber tencerenin içine koyup 5 dakika kaynatıyoruz.
Tencerenin suyunu boşaltıp tekrar su koyup yeniden kaynatıyoruz bu işlemi üç kere uyguluyoruz portakal kabuğunun acı suyunun çıkması için.
Sonra sudan çıkarıp süzüyoruz.
Daha sonra ayrı bir tencereye 1 bardak su ve 1 bardak şeker alıp şerbet kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz portakal kabuklarımızı içine atıp 10 15 dakika daha kaynatıyoruz.
Şerbetin içinden çıkarıp bir tabağa koyduğumuz toz şekerin içine bulayıp çıkarıyoruz ve yaklaşık 1 saat kurumasını bekliyoruz.
Bu arada ipinide çıkarmayı unutmuyoruz.
Artık şekerlememiz servise hazırdır.
|
Portakal Şekerlemesi |
|
meryem leman
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.03.2019
Mesajlar: 21 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc141006
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2019
756 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
5-6 adet portakalın kabukları
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Şerbet için:
4 su bardağı sıcak su
3,5 su bardağı toz şeker
Portakal kabuklarının beyaz kısımlarını elle soyun ve yarım parmak kalınlığında boyuna dilimleyin. Geniş ve derin bir kaba suyu doldurun. İçine 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek tuz eriyene kadar karıştırın ve portakal kabuklarını içine ekleyin. Kabukları suda 1 gece bekletin ve sabah beklettiğiniz suyu dökerek kabukları yeni bir suya alın, 1 taşım kaynatın ve süzün.
Tencereye şekeri ve suyu ekleyin, ocağı yakın şeker tamamen eriyene kadar karıştırın ve ağır ateşte portakal kabukları saydamlaşana şerbet iyice koyulaşana kadar kaynatın. Şekerlemeleri süzgeç yardımı ile tencereden alın, toz şekere bulayarak yağlı kağıt serilmiş tepside ya da fırın telinde kurumaya bırakın.
|
Portakal Kabuğu Şekerlemesi |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162954
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2022
276 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kalın kabuklu portakal
1 çorba kaşığı tuz
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Portakalların kabuklarını zedelemeden, yaprak şeklinde etli kısmından ayırın. şekerlemeyi yapmadan bir gece önce bol tuzlu suda kabukları bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp bir kaç kez durulayın. Kabukların acısını gidermek için derin bir tencereye alıp üzerine bol soğuk su ekleyin. Tencereyi ocağa oturtup kaynama noktasına gelene kadar bekleyin. Ocaktan alıp süzün. Toz şekerin 1 su bardağını bir kenara ayırın. Kalan 3 su bardağı toz şekeri ve suyu kabuklarla birlikte kaynatın. Kabuklar şeffaflaşıncaya kadar ara sıra karıştırarak kaynatın. Soğuyunca kabukları ayırdığınız toz şekere bulayın. Kabukları yağlı kağıt üzerine dizin. Kurumaya bırakın. Kabuklar kuruyunca pastaların üzerinde kullanabilirsiniz.
|
|