|
DÜŞES PATATES |
|
bakır güğüm
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2011
Mesajlar: 25 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61113
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2011
2,899 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg. patates
4 yumurta
Tuz
Karabiber
Bir miktar peynir
Patatesler soyulur, eşit kalınlıkta doğranır. Soğuk su ile ateşe konarak pişirtir. Suyu süzülür. Soğumadan pres veya elekten geçirilir. Hamur tahtası üzerinde rendelenmiş peynir, 3 yumurta sarısı, tuz, karabiber ilâve edildikten sonra yoğurulur. 4-5 parçaya ayrılır. Parçalara ayrı ayrı un serpilerek 2-3 parmak kalınhğında silindirler şekline getirilir. Elle veya bıçak yüzü ile 1,5 parmak inceliğine getirilir. İstenilen şekil verilerek yağlanmış tepsiye dizilerek, bir yumurta sarısı üzerine sürülür, fırında kızartılır.
|
Pommes Duchesse |
|
Baharat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124 Şehir: manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc2785
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
2,882 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet iri patates
1 çorba kaşığı tereyağı
2 yumurta sarısı
1 yumurta
Tuz
Biber
Hindistancevizi
Patatesleri temizleyip dörde bölün. Tuzlu suda kontrol ederek yarım saat veya biraz daha fazla haşlayıp süzdürün. Tekrar tenceresine koyup kapağını kapatıp rutubetini çekmesi için bir kaç dakika ağır ateşte demlendirin. Hemen bir püre makinasından yada kalburdan geçirin. Tuzunu, biberini, hindistancevizini, tereyağını ve sonrada yumurtaları ilave edip karıştırın. Ancak fazla karıştırmayın. Sıkma torbasına doldurun ve bir tepsiye yaklaşık 5 cm yüksekliğinde tırtıllı olarak sıkın. Tepelerine bastırmadan hafif çırpılmış yumurta sürün. Hızlı fırında 5-6 dakika üzerleri renk alıncaya kadar kızartıp servis edin.
ML® Liones Patates için tıklayın
|
Düşes Patates |
|
ziynet
Aşçı
Kayıt: 11.04.2009
Mesajlar: 17 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc35338
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2009
2,862 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yarım kilo patatesi soyup, dilimleyin. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar hafif tuzlu su koyun ve haşlayın. Haşlanan patatesleri ince bıçaklı bir sebze ezicisine alıp, iyice ezin. Tuz, karabiber ve muskat le tatlandırıp, 30 gram margarin ilave edin.
2 Patatesi bir tencereye alıp kısık ateşte hızlı hızlı karıştırarak neredeyse kuru bir püre haline getirin. Ocaktan alıp bir bütün yumurta ve bir yumurta şansı ilave edin. iyice karışürm (arzuya göre bir miktar Parmesan peyniri de katabilirsiniz).
3 Bir fırın tepsisini yağlayın. Krema sıkacağına püreyi koyun. Tırtıklı ucunu takın. "S" şeklinde ve yuvarlak şekiller halinde püreyi tepsiye sıkın. Fırınlayın ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Not: Patatesleri 200 derece, önceden ısıtılmış fırına koyun. 15 dakika ya da üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerinin daha fazla kızarmasını istiyorsanız, son 2 dakikada fırının ızgara kısmını çalıştırın. Ancak çok fazla yanmaması için fırının başından ayrılmayın. Pişen düşes patatesleri bir spatula yardımıyla alın.
|
Patates Düşes |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc14909
Gönderme Tarihi: 27.May.2007
2,573 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kilo patates
50 gram tereyağı
3 yumurta
1 tutam rendelenmiş cevz-i bevva
Tuz
Karabiber
Patatesler kabuklu olarak iyice yıkanır, tuzlu suya konur ve kaynatılarak iyice haşlanır. Patatesler iyice haşlanınca kabukları ayıklanır ve ezme makinesinde püre durumuna getirilir. Sonra bu püre bir kuşaneye konur. Yeteri kadar tuz, karabiberi, rendelenmiş cevz-i bevva serpilir. Tereyağı da küçük parçalara bölünüp katıldıktan sonra kuşane orta ısıdaki ateşe oturtulur. Tahta bir kaşıkla karıştırarak yağ, püre patatese yedirilir. Püre koyu bir muhallebi kıvamına gelince ateşten indirilir. Yumurtalar birer birer kırılarak püreye katılır. Her yumurtanın kırılışında çatalla çabuk çabuk karıştırarak yumurtayla püre birbirine iyice karıştırılır. Sonra bu Patates Düşes krema torbasına konur ve servis tabağın çevresine süslü bir biçimde sıkılır. Servis yapılır.
|
Patates Düşes |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63345
Gönderme Tarihi: 21.May.2011
2,178 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr patates (kabukları soyulup, kalın dilimlenmiş)
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı rafine yağ
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış)
2 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi
Patatesleri, orta boy bir tencereye koyup, üstlerini örtecek kadar su doldurunuz. 1 tatlı kaşığı tuz serpip, tencereyi harlı ateşe oturtarak kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 25 dakika, patatesler yumuşayana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, patateslerin suyunu süzünüz.
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız. Fırın tepsisini 1 tatlı kaşığı rafine yağla yağlayıp, bir kenara bırakınız.
Patatesleri iyice ezip, pürtüksüz bir püre elde ediniz. Tereyağı, yumurta sarısı, biber, hindistancevizi ve kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip hepsini iyice karıştırınız.
Patatesli karışımı tepsiye yayıp (patatese süslü bir biçim vermek isterseniz, sıkma torbasına doldurup tepsiye dilediğiniz biçimde sıkabilirsiniz), fırında 10 dakika, nar gibi olana kadar pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp, kızarmış püreyi düz bir spatulayla ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak servis ediniz.
|
Düşes Patates |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc97462
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2014
1,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 g iri ve orta boy patates
15 g tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı süt (gerekirse)
2 adet yumurta sarısı
1/5 çay kaşığı beyaz biber
1/5 çay kaşığı nutmeg rendesi
¼ çay kaşığı tuz
Patatesleri soyunuz, mire poix doğrayınız.
Kaynayan tuzlu suda kısa süre haşlayınız.
Suyunu süzdürdükten sonra ocak üzerinde 1-2 dakika tutarak suyunu uçurunuz.
İçinde tane kalmayacak şekilde presten veya süzgeçten geçiriniz.
Eritilmiş tereyağı, beyaz biber ve nutmeg rendesi ilavesiyle iyice karıştırınız.
Biraz soğuyunca yumurta ve yumurta sarısı ilave edilerek, çırpma teliyle iyice karıştırarak kıvama getiriniz.
Krema torbasına doldurunuz.
Fırın tepsisine eşit aralıklarla cevizden biraz daha büyük olacak şekilde eşit boylarda sıkınız.
Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürünüz. 180-200 0C de önceden ısıtılmış fırında hafifçe renklendirilir.
Sıcak olarak servise alınız.
Not: Suyunu süzdürdükten sonra kızgın fırında da suyu uçurulabilir. Normal kıvamını bulmazsa süt ilave ediniz. Boylarının 5-6 cm uzunlukta olmasına dikkat ediniz. Üzerlerine sulandırılmış yumurta da sürebilirsiniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürülürken şekillerinin bozulmamasına dikkat ediniz. Fırını önceden ısıtınız. Servisten kısa bir süre önce fırınlanmasına dikkat ediniz. Garnitürü servise hazırlayınız.
|
Pommes Duchesse |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97442
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2014
1,799 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
500 g iri ve orta boyda patates
75 g tereyağı
¼ çay kaşığı nutmeg rendesi
¼ çay kaşığı beyaz biber
2 yumurta sarısı
1 yumurta
¼ bardak süt (gerekirse kullanılmak üzere)
½ çay kaşığı tuz
Patatesler soyularak, mire poix doğranarak kaynayan tuzlu suda kısa sürede haşlanır.
Suyu süzülür ve ocak üzerinde veya kızgın fırında 1-2 dakika tutularak suyu uçurulur.
Duydan sıkılacağından içinde tane kalmayacak şekilde presten veya süzgeçten geçirilir.
Eritilmiş tereyağ, beyaz biber ve nutmeg rendesi konularak iyice karıştırılır.
Biraz soğuyunca 1 yumurta ve 2 yumurta sarısı ilave edilerek, çırpma teliyle iyice karıştırılarak kıvama getirilir, normal kıvamını bulmazsa süt ilave edilir.
Ucuna tırtıklı duy takılmış krema torbasına doldurulur.
Yağlanmış fırın tepsisine eşit aralıklarla cevizden biraz daha büyük olacak şekilde eşit boylarda sıkılır.
Üzerlerine yumurta fırçasıyla eritilmiş tereyağ veya sulandırılmış yumurta sürülür.
Servisten hemen önce 180-200 0C de önceden ısıtılmış fırında hafifçe renklendirilir.
Sıcak olarak servise alınır.
Not: Pane yapımında dikkat edilmesi gereken noktalara uyulmalıdır. Patates karışımının kıvamı çok kuru ise süt ilavesi yapılabilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülürken şekillerinin bozulmamasına dikkat edilmelidir. Fırın önceden ısıtılmış olmalıdır. Servisten kısa bir süre önce fırınlanmalıdır.
|
|