Özellikle soğuk kış günlerinde tercih edilen pöç, erkek dananın kuyruğundan yapılıyor. Yetişkin bir dananın kuyruğundan iki porsiyon pöç çıkıyor.
Pişirmesi de hazır hale getirilmesi de zahmetli bir yiyecek. Pöçlerin yağ ve sinir kısımları alındıktan ve belirli bölümlerden kesilerek temizlendikten sonra su içerisinde bekletiliyor.
Taş fırının belirli bir sıcaklığa gelmesi beklenir.
Güveç içerisine konan pöçler üzeri kapatılarak fırına sürülüyor. Yaklaşık 15 saat sonra yenmeye hazır hale geliyor.
Not: Araştırmalara göre, pöç; Hititlerden kalma bir lezzet.
Kısa URL: https://ml.md/lc148730
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2020
516 defa indirildi / yazdırıldı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi
1 kg dana pöç
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı kaya tuzu
Pöçleri geniş bir tencereye alın.
4 litre su ilave edin.
Tuz ve karabiberi ilave edip ocakta kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca üzerindeki köpükleri alın.
Tencerenin kapağını kapatarak çok kısık ateşte en az 3-4 saat pişirip servis edin.
Arzu ederseniz yemeğin suyu ile pilav yapıp beraber servis edebilirsiniz.