| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pleskavica | 
 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc45680 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2010 
4,096 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Nedim Atilla
 
 
MALZEMELER:
 
500 gram köftelik dana kıyma
 
100 gram kuru et
 
100 gram kaşar peyniri
 
1 adet yumurta
 
100 gram kadar ekmek içi
 
2 baş kuru soğan
 
Tuz, karabiber, kimyon ve nane
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Kıymaya rendelenmiş kuru soğanı, ekmek içini, yumurtayı, tuz, karabiber, kimyon ve naneyi ekleyip yoğurun. Harç elinize yapışmayana dek yoğurun ve ırı toplar halinde parçalara ayırın. Top haline getirilen malzemeleri yassı bir şekilde açın. Üzerine kaşar peyniri ve kuru et koyun. Aynı şekilde açılmış başka bir parçayı üzerine kapatın. Düz bir tencere kapağı yardımıyla, eti kapak büyüklüğünde açın. En son olarak ızgarada pişirip, servis edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Gürbüz" tarafından gönderildi. 21.01.2017
  
 | 
 
Pleskavitsa | 
 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182105 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2025 
131 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
500 gr kıyma (tercihen dana ve kuzu karışımı)
 
1 adet soğan (rendelenmiş veya ince doğranmış)
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 yemek kaşığı soda (köftenin yumuşak olması için, isteğe bağlı)
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
50 gr rendelenmiş kaşar veya beyaz peynir (iç dolgulu yapmak isterseniz)
 
Yeni konteyner evler Cumhuriyet Mah.:(fiyatlara bir göz atın)
 
 
Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak ve baharatları geniş bir kaba alın.
 
Zeytinyağını ekleyerek yoğurun ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin (bu sayede baharatlar ete iyice işleyecektir).
 
Karışımı 4 eşit parçaya ayırın ve her bir parçayı büyük ve ince hamburger köftesi gibi açın.
 
Eğer iç dolgulu yapmak isterseniz, rendelenmiş kaşar veya beyaz peyniri ortasına koyup köfteyi kapatın.
 
Izgarayı veya döküm tavayı iyice ısıtın.
 
Pleskavitsa köftelerini orta ateşte her iki tarafı da yaklaşık 4-5 dakika pişene kadar kızartın.
 
Dışı güzelce kızarıp içi sulu kalacak şekilde pişirmek için sık sık çevirmeyin.
 
Pleskavitsa’yı ekmek arasında, yanında közlenmiş biber, soğan ve patates kızartması ile sıcak servis edebilirsiniz.
 
Geleneksel sunum için yanında ajvar (Balkan biber sosu) veya yoğurt bazlı bir sos ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pleskavica Tarifleri Boşnak Yemekleri
 | 
 
 
 
 |