|
Pıtpıt (Malatya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc85860
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2013
5,731 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya Valiliği
1 su bardağı ince yarma
4 su bardağı su
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
İki kulplu bakır pilav tavasında bir kaşık yağı eritin. Tavaya su koyun, tuz atın.
Su kaynamaya başlamak üzere iken ince yarmayı, karıştırarak ilave edin.
Suyunu çekinceye kadar karıştırmaya devam ederek pilav gibi pişirin.
Servis tabağına sıcak iken alın.
Kaşığın tersi ile pilavın üzerinde çukurlar açın, eritilmiş tuzlu tereyağını dökerek sıcak olarak servis yapın.
Not: İstenirse tuz atılmadan pişirilerek üzerine tereyağlı pekmez veya tereyağlı şeker dökülerek de yenir. Bu pilav türü yeneceği saatte hazırlanıp tüketilen bir yiyecektir. Erken saatte pişirilip bekletilmez. Genellikle yaşlılar tarafından arzu edilerek yenir. Unutulmaya yüz tutmuş bir yiyecek türüdür. Bu pilav pişerken pıt pıt diye kaynama sesi çıkardığı için bu ismi almıştır.
|
Pıtpıt Pilavı (Gelinboğan Pilavı) (Malatya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32175
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
2,583 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Pıtpıt, bulgur ununa verilen addır. Tencerede doğranan soğan, kıyma, et, kırmızıbiber, karabiber ile birlikte kavrulur. Üzerine salçası da eklenerek ezilir. Bir tas suya yarım tas pıtpıt bulgur konur ve bu malzemelerin üzerine eklenir. Pişip, suyunu çekince yenmeye hazır olur. Bu pilava "gelinboğan pilavı" da denir.
|
|