| 
 
 
 | 
PİSİ BALIĞI TAVASI | 
  | 
kimzan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47454 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2010 
2,210 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 tane pisi balığı (büyük)
 
1/2 bardak un
 
1/2 demet maydanoz
 
1 bardak zeytinyağı
 
2 tane limon tuz
 
karabiber
 
 
Bir tavada kızdırılmış zeytinyağına, iyice temizlenmiş, çevre yüzgeçleri kesilerek atılmış pisi balıkları, tuzlanıp biberlenmiş ve unlanmış olarak, atılır. Kızardıktan sonra kâğıt yayılmış bir tepsiye alınır. Sonra servis tabağına aktarılır, maydanoz dalları ve limon dilimleri ile süslenerek servis yapılır.
  
 | 
PİSİ BALIĞI TAVASI | 
  | 
maya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.11.2007 
Mesajlar: 48 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19006 
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2007 
2,207 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme : 
 
1 kg Pisi balığı, 
 
1 su bardağı kızartma yağı, 
 
1 avuç un, 
 
tuz, 
 
limon, 
 
maydanoz.
 
 
Yapılışı:
 
1- Balığı temizleyip, yıkayıp suyunu süzdürünüz.
 
2- Pisi balığını birer kişilik parçalara kesilir.
 
3- Yemek zamanına 20 dakika kala tuzlayıp, biberleyiniz.
 
4- Her tarafını muntazam una bulayıp kızdırılmış yağda her tarafını pembe renkte kızartınız.
 
5- Kağıt yayılmış tepsiye çıkarınız (Fazla yağın gitmesi için.)
 
6- Servis tabağına zevkinize göre yerleştiriniz.
 
7- limon ve Maydanoz dallarıyla süsleyiniz.
  
 | 
PİSİ BALIĞI TAVASI | 
  | 
SuzanS 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2007 
Mesajlar: 29 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16280 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2007 
2,291 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6   Pisi balığı
 
1   Çay bardağı zeytinyağ
 
6   Çorba kaşığı tereyağı 
 
Yeteri kadar tuz.
 
 
Pisi balıklarını temizleyip, tuzlayın. İki saat dinlendiriniz. Sonra bol ve kızgın zeytinyağında (tereyağında çok daha güzel olur) kızartınız. Sıcak servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |