|
|
Pirzola Pane |
|
küp küp
Aşçı
Kayıt: 17.03.2015
Mesajlar: 15 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc105996
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2015
1,298 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet pirzola
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı pul biber
Tuz, karabiber
2 havuç haşlanmış havuç
Yarım demet maydanoz
Limon suyu ve zeytinyağı
Pirzolaların üzerini tuz ve karabiberle tatlandırın. Unu baharatlandırın. Yumurtayı çırpın. Pirzolaları önce una sonra yumurta ve en sonda galeta ununa bulayıp yağda kızartın.
|
PİRZOLA PANE |
|
Melda Özerman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.03.2008
Mesajlar: 33 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22725
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2008
2,185 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
7 adet pirzola
12 kaşık tereyağı
3 adet yumurta
1 Bardak un
1,5 lt. süt
Sıvı yağ
2 kaşık kaşar rendesi
Biraz et suyu
Galeta unu
Çekilmiş ceviz
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Pirzolaları biraz dövüp, 5 kaşık tereyağında kızartın. Biraz etsuyu döküp, iyice pişirin. Pişince suyunu süzüp üzerine bir ağırlık koyun. Ayrı bir kapta kalan yağı eritip, 100 gr. unu katın, biraz kavurun. Sütle yumuşatın. Çekilmiş cevizi, tuzu ve karabiberi ekleyin ve pişirin. Ateşten alıp, teker teker yumurta sarılarını içine kırın. Yine kaynatın. En son peynirleri katın. Benmari usulü ile sosu sıcak tutun. Pirzolaları sosa iyice bulayın. Soğusunlar. Çırpılmış yumurta beyazlarına ve galeta ununa bulayın. Fırına verin.
|
PİRZOLA PANE |
|
inci
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.10.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc18864
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2007
2,276 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 kg. koyun veya kuzu pirzolası,
4 yumurta,
50 gr kaşar peyniri,
200 gr yağ,
1 çay fincanı un,
2 çay fincanı Galeta tozu (Fırında kurutulmuş, dövülmüş ekmek),
tuz,
karabiler.
Yapılışı:
1- Pirzolaları tuzlayıp biberleyiniz.
2- Dört yumurtayı bir kaba kırıp içine rendelenmiş kaşar peynirini ilave ediniz.
3- Galeta tozunu da düz bir tabağa koyunuz.
4- Tuzlanan pirzolaları önce una, sonra dört yumurtaya, daha sonra da galetaya bulayıp kızdırılmış yağda kızartınız (Orta sıcaklıkta, içinin pişmesi için).
5- Kağıt yayılmış bir kaba alıp sonra servis tabağına yerleştiriniz.
6- Etrafına kızarmış patates, maydanoz koyarak süsleyiniz ve sıcak servis yapınız.
|
|
PİRZOLA PANE Tarifleri Bonfile Tarifleri
|
|