Kısa URL: https://ml.md/lc173889
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2023
89 defa indirildi / yazdırıldı
Ebubekir Yılmaz - Burak Çıtak
Un, yumurta, tuz ve su yoğrulur, 15 dakika dinlendirilir.
Hamur dörde bölünür, bölünen hamurlar açılır.
Açılan hamurlar kare olacak şekilde kesilir.
Kesilen hamurların ortasına peynir konur.
Kenarlarına yumurta akı sürülür ve muska şeklinde kapatılır.
Kapatılan hamurlar sıvı yağda hafif kızarana kadar kızartılır.
Diğer yandan ince doğranmış soğanları az bir süre kavrulur.
Daha sonra salça, et suyu, baharat ve su eklenerek pişirilir.
Kızartılan mantıların üzerine bu sos dökülerek servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc72870
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2012
2,895 defa indirildi / yazdırıldı
150 gr. tereyağı
250 gr. yoğurt
5 diş sarımsak
Harcı için:
3 çorba kaşığı tereyağı
3 orta boy soğan
300 gr. kıyma (kuzu)
Hamur için:
2 adet yumurta
1 su bardağı soda
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Tereyağı eritilir, ince kıyılmış soğan koyulup kavrulur ve kıymada katılarak iyice kavrulur.
Yumurta yoğurma kabına alınıp çırpılır, soda da eklenip tekrar çırpılır. Tuz ve un konup yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yapılır. 4 bezeye ayrılıp her bir beze yufka inceliğinde açılarak 4 cm lik karelere kesilir.Hazırlanan içten alınıp ortalarına koyulup muska şeklinde kapatılır. Tepsiye dizilir.Tencerede tuzlu su kaynatılır. Piruhiler 10dakika kadar haşlanır ve sahana yerleştirilir.Tereyağı kızdırılır. Yoğurda dövülmüş sarımsak konup çırpılır. Piruhilerin üzerine dökülür. Ardından kızdırılmış tereyağı gezdirilir.