| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pırtık Böreği | 
 
  | 
ufuk05 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.11.2007 
Mesajlar: 41 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65665 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2011 
2,079 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
200 gr. beyaz peynir
 
Yarım demet maydanoz
 
4 çorba kaşığı margarin
 
1 su bardağı süt
 
3 adet yumurta
 
4 adet yufka
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Peyniri ezip, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberle karıştırın. Üzerine eritilmiş margarini, sütle çırpılmış iki yumurtayı ilave edin. Tepsiyi yağlayıp, bir yufkayı, kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Kalan üç yufkayı şeritler halinde kesin, peynirli sütlü karışıma ekleyin ve tepsideki yufkanın ortasına dökün. Kenarlardan sarkan yufkayı içe doğru alıp, malzemenin üzerini kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
  
 | 
 
Pırtık Böreği | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158921 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2021 
485 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 ekmek dilimi büyüklüğünde beyaz peynir
 
Yarım demet maydanoz
 
4 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
 
1 su bardağı süt
 
3 adet yumurta
 
4 adet yufka
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Çatal ile ezilmiş peynir, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Üzerine eritilmiş tereyağını, süt ve çırpılmış 2 yumurtayı ilave edip, karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp bir bütün yufkayı, kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Kalan üç yufkayı şeritler halinde kesin. Sonrasında şeritleri peynirli sütlü karışıma ekleyip karıştırın ve tepsideki bütün yufkanın ortasına dökün. Tepsinin kenarından sarkan yufkayı içe doğru alıp malzemenin üzerini kapatın. Üzerine kalan yumurtanın sarısını sürün. 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Piştikten sonra böreği dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pırtık Böreği Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |