|
|
PİRPİRİM PİYAZI (Gaziantep) |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc6630
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2006
2,889 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 demet semiz otu (pirpirim),
Yarım demet maydanoz,
1 adet salatalık,
2 adet domates,
1 adet kuru soğan,
1-2 adet yeşil biber,
1 adet al biber (taze),
Yarım limon,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz, toz kırmızı biber (arzuya göre).
HAZIRLANIŞI:
Semizotu (pirpirim) ve maydanoz ayıklanır. Suda bekletile bekletile ve birkaç kez suyu değiştirilerek yıkanır, süzülür. Salatalık yarım soyularak küp şeklinde irice doğranır. Soğan, domates, biber, semizotu ve maydanozlar da doğranıp servis tabağına alınır. Limon suyu ve zeytinyağı gezdirilir, tuz ve biber ilavesiyle karıştırılarak servise sunulur.
(Canan DİREKÇİ - Ev Hanımı)
|
Pirpirim Piyazı |
|
nursel71
Aşçı
Kayıt: 14.11.2008
Mesajlar: 17 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc30301
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2008
2,542 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet semizotu (pirpirim)
1 adet kuru soğan
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet acı sivri biber
1 adet kırmızı et biberi
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 adet limon
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
Semizotu yıkandıktan sonra elle parçalara koparılır. Üzerine yarım daire şeklinde doğranmış soğan, kuşbaşı şeklinde doğranmış domates, ince kıyılmış sivri biber, kırmızı biber eklenir ve karıştırılır. Diğer tarafta limon suyu, zeytinyağı, pul biber ve tuz karıştırılır. Piyazın üzerine gezdirilir.
|
|
PİRPİRİM PİYAZI (Gaziantep) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri
|
|