Kısa URL: https://ml.md/lc145780
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2019
459 defa indirildi / yazdırıldı
1 demet semizotu
1 adet kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı domatessalçası
2 yemek kaşığı sumak ekşisi ya da nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 litre sıcak su
Soğanı yemeklik doğrayın.
Sıvı yağı bir tencerede ısıtıp soğanları kavurun.
Soğanların üzerine salçayı ilave edip iki dakika daha kavurun.
Toz biber, sumak ya da nar ekşisi ve tuzu ilave edip karıştırın.
Bulgurları ve sıcak suyu da ekleyip yeniden karıştırın ve bulgurlar pişene kadar orta ateşte pişirin.
Haşlanmış nohutları ve ince ince kıyılmış semizotunu da tencereye ilave edin.
3 dakika daha pişirip ocaktan alın ve sıcakken kaselere bölüştürün.
Kısa URL: https://ml.md/lc165355
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2022
170 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr semizotu (pirpirim)
1 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 soğan
5 diş sarımsak
1 domates
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
5 su bardağı sıcak su
Soğanı küp küp doğrayıp yağda kavurun. Doğranmış domates ve sarımsağı da ilave edip kavurmaya devam edin. Ardından biber salçasını ekleyin ve 2 dakika daha kavurun. Bulguru ve mercimeği ekleyin. 5 su bardağı sıcak su katıp mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
Ayıklayıp yıkadığınız semizotlarını ilave edin. Birlikte bir taşım kaynatın. Çorba piştiğinde baharatları, limon suyunu ve sumak ekşisini koyun. Üzerine pul biber ve kuru nane serpip servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 08.07.2022