Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Rus Yemekleri > Piroşki (patatesli) (2 adet - 18,362 defa bakıldı)

Piroşki (patatesli)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Piroşki (patatesli)

gözüm
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.09.2016
Mesajlar: 35
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc119910
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2016
2,721 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım lt süt
125 gr margarin
50 gr yaş maya
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 kg un
3 adet patates
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım kangal sucuk
4 çorba kaşığı galeta unu
2 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı susam

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve 15 dakika bekletin.
Maya kabardıktan sonra kalan süt, margarin ve iki yumurtayı ekleyip karıştırın.
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve 30 dakika bekletin.
Mayalanan hamuru 30 parçaya bölün ve unlanmış zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın.
Patatesleri halka şeklinde doğrayın. Soğanı rendeleyin. Sucuğu zar şeklinde doğrayın.
1 çorba kaşığı sıvı yağı tavada ısıtıp soğanı ve patatesi soteleyin. Sucukları ilave edip sotelemeye devam edin. Harcı ocaktan aldıktan sonra galeta ununu ilave edip karıştırın.
Elde ettiğiniz yuvarlak hamurların yarısının ortasına 2 çorba kaşığı kadar iç malzemeyi paylaştırın. Üzerine kalan hamurları kapatın.
Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirip servis yapın.



Piroşki

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178511
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2024
117 defa indirildi / yazdırıldı




Zehra Kahyaoğlu

Yarım çay bardağı ılık su
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
250 ml ılık süt
2 adet yumurta beyazı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 bardak)
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
4 adet büyük boy patates
Karabiber

Ilık su, 1 tatlı kaşığı şeker ve kuru maya karıştırılır, 15 dakika bekletilir.
Hamurun yoğrulacağı kaba ılık süt, yumurta beyazları, 2 tatlı kaşığı şeker, tuz, zeytinyağı ve mayalı karışım eklenir, karıştırılır.
Sonrasında aldığı kadar un yavaş yavaş eklenir, yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamurun üstü bir bezle örtülür, 1 saat mayalanmaya bırakılır.
Mayalandıktan sonra bir kez daha yoğrulur ve tekrar bir bezle örtülerek 1 saat daha mayalanmaya bırakılır.
İç harcı için patatesler, iri küpler halinde doğrandıktan sonra tuzlu suda haşlanır. Üzerine istenildiği kadar karabiber dökülerek çatalla ezilir.
Mayalanan hamurdan küçük boy mandalina büyüklüğünde toplar alınır, oval şekilde açılır.
Açılan oval şeklin üzerine koyulur, oval şeklin iki uzun kenarı kapatılarak birbirine yapıştırılır.
Birleştirilen kısım hafifçe bastırılarak düzeltilir ki, pişerken açılmasın.
Hazırlanan piroşkilerin iki yüzü, kızgın ve bol yağın içinde kızartılır.
Çok hızlı kızardığı için başından ayrılmamak gerekir.

Not: İstenirse iç harcı peynirli ya da kıymalı hazırlanabilir.







Piroşki (patatesli) Tarifleri Rus Yemekleri



(2 adet Piroşki (patatesli) 18,362 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort