| 
 
 
 | 
Pirinçli Ballı Kek | 
  | 
Sunam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.06.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99286 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2014 
1,849 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
1 su bardağı süt
 
½ su bardağı haşlanmış pirinç
 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 
½ su bardağı çiçek balı
 
½ su bardağı eritilmiş margarin
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşıgı ucuyla tuz
 
 
Öncelikle fırınımızı 250 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz.
 
Hamuru yoğurmak için kabımıza unu, bir tutam tuzu ve kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz.
 
Başka bir kapta yumurtayı iyice çırpıp; sütü, balı, eritilmiş margarini ve haşlanmış pirinci ekleyerek birbirlerine geçene kadar karıştırıyoruz.
 
Sonra unlu karışımıza bu hazırladığımızı ekleyerek kek hamuru kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
 
Hamurumuzu önceden yağladığımız küçük kek kalıplarına boşaltıyoruz. Isınmış olan fırınımızda 15-20 dakika pişirdikten sonra fırını kapatıp, keklerimizi 5-6 dakika daha fırında bekletiyoruz..
 
Keklerimiz soğuduktan sonra kalıplarından çıkartıp (isterseniz marmelat veya reçel ile) servis yapıyoruz.
  
 | 
PİRİNÇLİ VE BALLI KEK | 
  | 
necmiyeturk 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 70 Şehir: Dikmen/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2954 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006 
2,370 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER (6 kişilik)
 
1/2 su bardağı haşlanmış pirinç
 
2 su bardağı un
 
1 şeker kaşığı hamur kabartma tozu
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
2/3 su bardağı süt
 
1/2 su bardağı bal
 
1/3 su bardağı eritilmiş margarin
 
1 adet yumurta (çırpılmış)
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Fırın ısısını 400 dereceye ayarlayın. Kek kalıbını yağlayın ve kağıt yerleştirin. Bir kabın içinde, un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir yerde yumurta, süt, bal, pirinç ve margarini iyice çırpın. Unlu karışıma ilave edip karıştırın. Kek hamuru kıvamına gelince kalıba alıp yaydırın. 15-20 dakika altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin. Bıçak ile etrafını açıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |