| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pirinçli Tavuk | 
 
  | 
Halilim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2007 
Mesajlar: 45 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13632 
Gönderme Tarihi: 08.May.2007 
1,870 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMESİ(4kişilik): 
 
1 tavuk, 
 
2çorba kaşığı yağ, 
 
5 domates 
 
4 soğan, 
 
yarım fincan pirinç, 
 
1 kahve kaşığı karabiber, 
 
2 bardaksu 
 
tuz
 
 
Tavuğu, bir tencereye koyduğunuz kızgın yağda 5 dakika kızartın. Aynı tencereye dilinmiş, domatesleri (veya salça), doğranmış soğanları, pirinci, karabiber ve tuzla birlikte suyu koyun. Kapağı kapatıp orta ateşte pişirin.
  
 | 
 
Pirinçli Tavuk | 
 
  | 
aysun ulupınar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.12.2012 
Mesajlar: 30 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84201 
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2012 
1,797 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
600 gram tavuk eti
 
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
 
1 soğan
 
4 diş sarımsak
 
4 dal maydanoz
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
 
3 çorba kaşığı galeta unu
 
1 yumurta
 
 
Tavuk etini kıyma haline getirin. Derin bir yoğurma kabına alın, galeta unu, yumurta, kıyılmış maydanoz, salça ve sarımsağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Üzerine baharatları rendelenmiş soğan ve sarımsakları ekleyip iyice yoğurun. Köfte şekilleri verip buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra ızgara olarak pişirip servis tabağına domates ve biberlerle süsleyip ikram edin. 2 çorba kaşığı labne peynir ve çiğ kremayı kızartıp üzerine birer kaşık yerleştirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pirinçli Tavuk Tarifleri Tavuk Yemekleri
 | 
 
 
 
 |