|
Pirinçli Sebze Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156561
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2021
300 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kuşbaşı sığır eti
2 et suyu tableti
2 soğan
1/2 kereviz veya 4 sap kereviz
6 küçük domates
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 demet maydanoz
Rende kaşar peyniri
Et parçalarını soğuk su ile yıkayıp üzerini örtecek kadar su, tuz ve ikiye bölünmüş soğanlarla birlikte kaynatılır.
Sonra et suyunu süzerek başka bir tencereye alınır.
Etleri de kerevizle birlikte bu suya ilave edip 10 dakika kaynatılır.
Dörde bölünmüş domatesler, haşlanmış pirinçle birlikte çorbaya atılır.
5-10 dakika kaynattıktan sonra indirilir.
Üzerine kıyılmış maydanoz ve kaşar rendesi dökülerek servis yapılır.
|
Pirinçli Sebze Çorbası |
|
Baho
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2015
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc110492
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2015
2,364 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
1 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
6 su bardağı su
Tuz
Nane
Tencereye 6 su bardağı suyu alıp kaynatın. Üzerine pirinçleri koyup kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpıp içine dökün ve 2 dakika daha kaynatın. Bir tavanın içinde tereyağını eritip kıyılmış soğanı kavurun. İçine kıyılmış havucu ekleyip 10 dakika birlikte pişirin. Daha sonra çorbanın içine dökün ve birlikte 5 dakika daha kaynatın. Üzerine nane, kıyılmış dereotu ve ezilmiş sarımsakları ilave ederek servis tabağına aktarın. Karıştırıp sıcak olarak ikram edin.
|
Pirinçli Sebze Çorbası |
|
hikaye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2015
Mesajlar: 34 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc105506
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2015
2,541 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patates
3 adet kabak
100 gr. tereyağı
4 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
2 adet domates
1/2 demet taze soğan
1/2 demet nane
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kabak ve patatesleri küp biçiminde doğrayın. Tencerede tereyağını eritip suyu ilave edin. Tuz, karabiber ve pirinci de ekleyip beş dakika kadar pişirin. Kabak ve patatesleri ilave edin. 15 dakika orta ateşte pişirin. Sebzeler yumuşayınca, küp biçiminde doğranmış domatesleri tencereye koyun. İnce kıyılmış soğan, nane ve maydanozu ekleyip beş dakika daha kaynatın.
|
Pirinçli Sebze Çorbası |
|
küheylan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc99992
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2014
3,141 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
1 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
1 adet patates
1 adet kabak
1 çorba kaşığı tereyağı ve kırmızı pul biber
Tencereye 7 bardak su koyup içine pirinçleri atıp 15 dakika kadar pişirin. İçine doğranmış tüm sebzeleri de ekleyip sebzeleri yumuşayana dek pişirmeye devam edin. Tereyağını köpürtüp içine pul biberi ekleyip kızdırın ve çorbanın üzerine ekleyip sıcak olarak servis yapın.
|
Pirinçli Sebze Çorbası |
|
ömer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2008
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc21026
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2008
3,471 defa indirildi / yazdırıldı
|
1'er adet kereviz, havuç, patates, pırasa
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı nişasta
1 limon suyu
6 su bardağı et suyu
Tuz
Sebzeler küçük doğranır, tencereya aktarılır. Üzerine 2 su bardağı su konur. Yumuşayana kadar pişirilir. Diğer tencerede, kısık ateşte pirinç, 1 su bardağı suda haşlanır. Sebzeler yumuşayınca üzerine pirinç, et suyu ve tuz eklenir. En son limon suyuyla karıştırılmış nişasta katılır. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirilir.
|
PİRINÇLİ SEBZE ÇORBASI |
|
necmiyeturk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 70 Şehir: Dikmen/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc2949
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
3,393 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pirinç 100 gr
Havuç 4 adet
Kabak 200 gr
Taze fasülye 200 gr
Patates 200 gr
Soğan 2 adet
Soya yağı 20 ml
Yeşil biber 6 adet
Domates salçası 2 çorba kaşığı
Su 2.5 lt
Tuz
Soğanı yağda hafif kavurun. Havucu, patatesi ve kabağı soyup tavla zarı iriliğinde doğrayın. Taze fasülye ve sivri biberleri ince ince kesin, tencereye koyun, soğanla bir süre kavurun. Salçayı ve pirinci tencereye dökün, suyunu ilave edin. Tuzunu ayarlayıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
|
Pirinçli Sebze Çorbası |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc469
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2005
4,202 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 havuç
2 pırasa
2 patates
yarım su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
4 su bardağı su ya da etsuyu
yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı doğranmış dereotu
karabiber
tuz
Tencerede yağ eritilir, içine küçük küçük doğranmış bütün sebzeler atılır, karıştırılır. Salçası da ilave edilerek 5 dakika kavrulur. Tuz ve karabiber eklenir, üzerine su ya da etsuyu konup, kaynayınca pirinç ilave edilir. Limon suyu ve dereotu karıştırılıp, sebzeler pişince çorbaya ilave edilip 5 dakika daha kaynattıktan sonra servis yapılır.
|
|