Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aşure Tarifleri > PİRİNÇLİ PUDING (6 adet - 139,437 defa bakıldı)

PİRİNÇLİ PUDING


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pirinçli Puding

merve ergül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.07.2017
Mesajlar: 32
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc127159
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2017
927 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.reisgida.com.tr

220 Gr Reis Pirinç
1,5 Litre Süt
200 Gr Toz Şeker
1 Çubuk Tarçın
1 Çubuk Vanilya
Yarım Limonun Rendelenmiş Kabuğu
300 Gr Karışık Meyve

Süt, şeker, vanilya, tarçın kabuğu ve rendelenmiş limon kabuğunu büyük bir tencereye alıp orta ateşte kaynatın.
Pirinçleri ilave edip ateşi kısarak 40 dakika pişirin.
Çubuk vanilya ve tarçını tatlının içinden çıkarın.
Tatlıyı oda ısısında soğutup içine orman meyvelerinin yarısını ekleyin.
Hafifçe karıştırıp kaselere paylaştırın.
Buzdolabında 3 saat bekletin.
Üzerlerini kalan meyvelerle süsleyip servis yapın.



PİRİNÇ PUDİNG

sevim
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.12.2007
Mesajlar: 52
Şehir: Nallıhan/Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc21322
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2008
2,198 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı pirinç
1 paket vanilya
1 lt. süt
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yumurta
1/2 çorba kaşığı pirinç unu
1/2 su bardağı şeker
Salçası için:
1 ölçü meyveli salça

Pirinci ayıklayıp yıkayınız. 2,5 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Yumurta sarılarını nişasta ile karıştırınız. 1/2 su bardağı sütle ezip pirince katınız. Sütün tamamını katıp karıştırınız.
Yumurta aklarını çarparak katı kar haline getiriniz. Kaynayan sütle ılık-laştırtp, şekerle birlikte pirinçli süte ilave ediniz. Bir taşım kaynatıp ocaktan alınız. Jelatini katıp karıştırınız.
Şekilii kalıbı hafif yağlayınız. Ilıklâştırılan sütlü tatlıyı kalıba döküp buzdolabında sertleşinceye kadar dondurunuz. (3-4 saat). Kalıbın dışını ılık suya batırarak servis tabağına ters çeviriniz. Üzerine meyveli salça döküp meyve kompostosu ile süsleyiniz.


PİRİNÇLİ PUDİNG

Cenk Nizipli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.12.2007
Mesajlar: 65
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc19871
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2007
2,102 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
150 gr. pirinç,
150 gr. şeker,
150 gr. meyve şekerlemesi,
1/2 litre süt,
1 yumurta,
10 gr. nişasta,
1,5 kaşık tereyağı,
50 gr. fındık,
50 gr. iç antepfıstığı,
1/2 fincan vanilya.

Yapılışı:
1- Pirinci ayıklayıp, yıkayıp ılık bir su içerisinde yarım saat ıslatınız.
2- Sonra bir tencereye koyup üzerine 1 bardak su, 1/2 lt. süt koyup karıştırmadan pirinçler uzayıncaya kadar pişiriniz.
3- Pirinçler pişince 150 gr. şekeri koyup 5-10 dakika şekerle kaynatınız.
4- Pişmiş pirinçleri verev verev fındık büyüklüğünde doğranmış meyva şekerlemesini tereyağını, vanilyayı, 1 yumurta sarısı ve 10 gr. nişastayı koyup karıştırınız.
5- Yağlanmış puding kalıbına yoksa küçük bir tencereye karışımı yarıyı biraz geçecek kadar koyunuz.
6- Benmari usulüyle ateşte veya fırında 1 saat pişiriniz.
7- Soğuduktan sonra servis tabağına ters çeviriniz.
8- İstediğiniz bir sosla servis yapınız.


Pirinçli Puding

Karakol
Editor
Editor

Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157
Şehir: Emek/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc10714
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007
2,249 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1 su bardağı pirinç
75 gr badem içi
200 gr tozşeker
50 gr tereyağı
4 yumurta
5 su bardağı süt
1 küçük paket vanilya
1 küçük kavanoz şeftali marmelatı
8 yaprak jelatin
50 gr vişne veya kiraz şekerlemesi
50 gr greyfurt şekerlemesi
1 tutam tuz.

Yapılışı:
Badem içi kaynar suya sokulup çıkarıldıktan sonra ince kabukları çıkarılır ve kuruması için sıcak fırına konur. Badem içlerini sarartmadan fırında kuruttuktan sonra ince ince kıyılır. Süt bir kaba konur. İçine vanilya ve tozşeker katılıp kaynatılır. Ara ara karıştırılarak kaynatılır. Tozşeker eriyince, ayıklanmış ve yıkandıktan sonra suyu süzülmüş pirinç katılır. Ara ara karıştırılıp, pirinç sütü çekince tereyağı eklenir, birkaç defa karıştırıldıktan sonra ateşten indirilir. Tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırılırken yumurta sarıları teker teker kırılarak karışıma yedirilir. Ardından kıyılmış badem içleri, küçük parçalara doğranmış greyfurt şekerlemesi eklenip, karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Pirinçli karışım soğuyunca porselen bir kâseye bir tutam tuz ve yumurtaların akları konur ve çırpılarak kar köpüğü durumuna getirilir. Sonra pirinçli karışım yavaş yavaş karıştırılırken kar köpüğünden kaşık kaşık eklenerek karışıma yedirilir. Bir savarin kalıbı yağa bulanın Kalıbın dibine vişne ve portakal şekerlemelerinden birkaç tanesi serpiştirilir. Sonra hazırlanmış karışım, kalıpta boş yer kalmayacak biçimde hafifçe bastırılarak doldurulur. Savarın kalıbı yüksek kenarlı bir tepsiye oturtulur. Tepsiye kalıbın dörtte üçüne ulaşacak kadar sıcak su konduktan sonra 250°C'de kızdırılmış fırına konur, 30 dakika tutulduktan sonra çıkarılıp soğumaya bırakılır. Kalıp ılıyınca, puding servis tabağına baş aşağı edilerek boşaltılır. Şeftali marmelatı biraz suyla karıştırılıp orta ateşe oturtulur. Marmelat ısınınca soğuk suda yumuşatılmış ve sıkılarak suyu giderilmiş jelatin yaprakları ufalanarak marmelatın içine atılır. Karıştırarak jelatin marmelata yedirilir. Bir taşım kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Jelatinli marmelat soğuyunca, donmasına imkân vermeden pudingin üstüne dökülerek sıvanır ve iyice donması için tabak buzdolabına konur. Servis zamanı gelince tatlı dolaptan çıkarılır, tabağın çevresi vişne ve portakal şekerlemeleriyle süslenip servis yapılır.


Pirinç pudingi

Hüsran
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.06.2006
Mesajlar: 59
Şehir: Marmara
Kısa URL: https://ml.md/lc9533
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2006
2,330 defa indirildi / yazdırıldı




1-1/2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
2 bardak süt
1/3 bardak pirinç
2 ila 3 yemek kaşığı şeker
bir tutam hindistancevizi.

Tereyağını düdüklü tencerede, kısık ateşte eritin. Süt ilave edin, karışımı orta ateşte kaynama derecesine getirin. Ocağı kısın, pirinç ve şekeri ilave ederek karıştırın. Arada bir karıştırarak yeniden kaynama derecesine getirin. Ocağı kısın, sütü kaynatmaya devam edin; sütün tencerenin kenarlarından taşmamasına dikkat edin. Kapağı kapatın, basınç ayarını 2'ye getirin ve buhar çıktıktan sonra 12 dakika pişirin. Buharı boşaltın. Pudingi karıştırın. Üstünün kızarması için, sütlacı 1 litrelik yağlanmış fırın kabına veya büyük tabağa aktarın. Sütlacın üstüne biraz hindistancevizi serpin. Isı kaynağından 15-20 cm uzaklıkta, üst kısmı kahverengileşinceye kadar tutun. İyice soğutun.


PİRİNÇLİ PUDING

necmiyeturk
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 70
Şehir: Dikmen/Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc2948
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
2,087 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya

HAZIRLANIŞI
Tereyağını tencerede eritip unu ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine süt, pirinç ve şeker ilave edin. Koyulaşana kadar karıştırın. Vanilyayı ilave edip kaselere boşaltın ve soğumaya bırakın.






PİRİNÇLİ PUDING Tarifleri Aşure Tarifleri



(6 adet PİRİNÇLİ PUDING 139,437 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort