|
Pirinçli Mercimek Çorbası |
|
sucu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc133306
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2018
1,252 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı mercimek
2 adet havuç
2 adet patates
Sıvı yağ
Nane
Pulbiber
3 çorba kaşığı pirinç
1 adet soğan
Havuç ve patatesi rendeleyin ve yıkanmış olan Mercimek ve pirinci düdüklü tencereye dökün.
Havucu patatesi ince doğranmış olan soğanı ve tuzunu ekleyip 20 dakika orta ateşte pişirin.
Sonra bir kapta sıvı yağ nane ve pulbiberi kızartıp pişmiş olan çorbanın üzerine döküp servis edin.
|
PİRİNÇLİ KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80061
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2012
3,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
1 adet orta boy soğan
2 litre et suyu
5 kahve fincanı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tepeleme yağ
1 silme çorba kaşığı yağ
2 kahve fincanı un (60 gram)
125 gram pirinç
1) Soğanı soyup piyaz biçimi doğrayınız. Mercimeği yıkayıp bir süzgece çıkarınız. Bir tencereye 1 kaşık yağı koyup eritiniz, soğanı ilâve ederek orta ateşte 2 dakika kavurarak sarartınız.
2) Mercimeği ilâve edip 1 dakika karıştırdıktan sonra, et suyunu ve tuzunu ilâve edip 30 dakika ağır ağır kaynatıp karıştırınız ve ateşten alınız.
3) Sonra mercimekleri suyu ile bir süzgeçten veya püre makinesinden tamamen geçiriniz.
4) Pirinci ılık suda temiz olarak ıslayıp sonra yıkayıp bol kaynar suda 20 dakika haşlayıp süzdürünüz.
5) Başka bir tencereye yağı koyup erittikten sonra unu ilâve ederek bir çırpma teliyle devamlı karıştırarak orta ateşte un sarı bir renk alıncaya kadar 3-4 dakika kavurunuz, sonra süzdürünüz.
6) Mercimeği ve pirinci ilâve ederek ağır ağır 2 dakika kaynatıp ateşten alıp, kızarmış ekmekle servis yapınız.
|
PİRİNÇLİ MERCİMEK ÇORBASI |
|
harbi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.01.2009
Mesajlar: 44 Şehir: Gazi Magosa |
Kısa URL: https://ml.md/lc33001
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2009
2,199 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
250 gr. mercimek
125 gr. pirinç
1,5 çorba kaşığı margarin
6 su bardağı et veya tavuk suyu
Hazırlanışı:
Tencereye önceden ayıklanmış, yıkanmış pirinci, mercimeği, margarin ve et suyunu koyun. Orta sıcaklıktaki ateşte pişirin. Tuzunu koyun. Bir taşım daha kaynatın. Servis kasesine koyup servis yapın.
|
Pirinçli Mercimek çorbası |
|
Rüzgar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2007
Mesajlar: 1537 Şehir: Beşevler Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15989
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2007
3,005 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuru soğan
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
10 su bardağı et suyu
1 çay bardağı pirinç
5 yaprak marul
Piriç yıkanır, üzerini geçecek kadar su konur, 25 dakik haşlanır, bir kenara konur.
Marul ince kibrit çöpü şeklinde doğranır, kaynayan suda 30 saniye tutulur alınır.
Tencereye yağ konur, piyaz şeklinde doğranmış soğan katılır, pembeleştirilir. Üzerine yıkanmış süzülmüş mercimek atılır, bir kaç kez çevirdikten sonra et suyu ve tuz eklenir, yarım saat pişirilir, ateşten alınır.
Robottan geçirilirek pürüzsüz bir kıvam kazandırılır.
Başka bir tencerede un ve yağ kavrulur, mercimekli karışımın üzerine dökülür, daha sonra haşlanmış pirinç ve maru da katılır. Bir taşım kaynatılır.
|
|