|
|
|
Pirinçli Mantı |
 |
Feza
Aşçı

Kayıt: 18.04.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc35552
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2009
2,238 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
4 çorba kaşığı kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2 çorba kaşığı haşlanmış Pirinç
1 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızıbiber
2 su bardağı unu, 1 adet yumurta, tuz ve biraz suyla yoğurup hamur yapın. Bir santim kalınlığında açın. Ufak kareler kesin. Ayrı bir kapta, 4 çorba kaşığı kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve 2 çorba kaşığı haşlanmış pirinci karıştırın. Kare hamurların üzerlerine bu harçtan koyup, kapatın. Tepsiye dizin. Kızgın fırında kızartın. Daha sonra üzerine 3 kepçe kadar soğuk su gezdirin. Ocakta bir-iki taşım kaynatıp suyunu çektirin. 1 adet tavuk göğsünü haşlayın. İncecik didin. Mantının üzerine yayın. 2 kepçe tavuk suyunu gezdirin. 1 çorba kaşığı tereyağında kırmızı tozbiberi yakın. Mantının üzerine gezdirip servis yapın.
|
Pirinçli Mantı |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3274 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185417
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2025
18 defa indirildi / yazdırıldı
|
MasterChef
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
200 g kıyma
Yarım çay bardağı pirinç (önceden haşlanmış)
1 adet küçük soğan (rendelenmiş)
Tuz, karabiber
Üzeri için:
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Unu bir kaba alın, ortasını açın. Yumurta, su ve tuzu ekleyerek yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin.
Kıyma, haşlanmış pirinç, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
Hamuru ince açın, küçük kareler kesin.
Karelerin ortasına harçtan koyup bohça şeklinde kapatın.
Tuzlu kaynar suda mantıları pişirin.
Yoğurdu sarımsakla çırpın. Ayrı bir tavada tereyağını eritip pul biberi yakın.
Mantıları yoğurt ve tereyağlı sos ile servis edin.

|
|
Pirinçli Mantı Tarifleri Hamur İşleri
|
|