| 
 
 
 | 
Pirinçli Köfte | 
  | 
Aycan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2005 
Mesajlar: 74 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc615 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2005 
3,794 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kahve finacnı pirinç
 
1 çorba kaşığı yağ
 
1 küçük soğan (ince kıyılmış)
 
500 gr. koyun kıyma
 
yarım tatlı kaşığı tuz
 
yarım kahve kaşığı karabiber
 
Kızartmak İçin;
 
4 çorba kaşığı un
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı yağ
 
 
Pirinci kaynar suda 20 dakika haşlayıp süsüzn. Diğer tarafta ayrı bir tencereye 1 kaşık yağ koyup kızdırın, soğanı ilave ederek hafifçe sarartın. Kıymanın yarısını ilave edip, soğanla 5 dakika kavurun, bir tepsiye boşaltıp içerisine kaln çiğ kıymayı, tuz, biber pirinci ilave edip iyice karıştırın. Sonra malzemeyi 20 eşit parçaya pölüp yumurta ibi yuvarlayın, hafifçe bastırarak yassılaştırın. Küçük bir kapta köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayarak kızgın yağda 3er dakika alt üst çevirerek altın sarısın gibi kızartarak yeşillikle birlikte servis yapın.
 
 
 ML® Pirinçli Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Pirinç Köftesi | 
  | 
paspartu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3728 
Gönderme Tarihi: 13.May.2006 
3,492 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Disi Için:
 
1/2 Kg Pirinç
 
3 Çorba Kasigi Margarin
 
Tuz
 
Içi Için
 
250 gr Yagsiz Kiyma
 
1 Adet Sogan
 
1 Çay Bardagi Badem
 
1 Tatli Kasigi Tarçin
 
Tuz, Karabiber
 
1/2 Çorba Kasigi Margarin
 
Kizartmak Için:
 
1 Adet Yumurta
 
Siviyag
 
Sos Için:
 
2 Adet Elma
 
1 Adet Domates
 
1 Çorba Kasigi Salça
 
Biraz Ketçap
 
2 Dis Sarmisak
 
Biraz Su
 
Garnitür Olarak:
 
Kabak
 
Misir
 
Havuç
 
 
Pirinci haslayalim. Kalan suyunu süzelim. Pirinci 3 çorba kasigi margarin ve tuz ile beraber iyice yoguralim. Baska bir kaba yarim çorba kasigi margarini alalim. Kiyma ve yemeklik dogranmis soğani kavuralim.
 
Bademleri bir süre sicak suda bekleterek kabuklarini soyalim. Kiyarak kiymaya ilave edelim. Karisima tuz, karabiber ve tarçin ekleyelim.
 
Yogrulmus pirinçten ceviz büyüklügünde parçalar kopartarak elimizle incelterek açalim. Içine kiymayi içten koyup tekrar kapatarak köfte sekli verelim. Köfteleri çirpilmis yumurtaya bulayip, kizartalim.
 
Sos Için: Elmayi ve domatesi rendeleyelim. Diger malzemeleri de ekleyerek boza kivaminda pisirelim. Köfteler ve garnitürle birlikte servis yapalim.
  
 | 
Pirinçli Köfte | 
  | 
Güzellik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 76
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5640 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2006 
3,699 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. yağsız kıyma
 
1 çay bardağı pirinç
 
1 soğan
 
2 fincan un
 
4 yumurta
 
1 demet maydanoz
 
tuz
 
karabiber
 
Kızartmak için;
 
2 çay bardağı ayçiçek yağı
 
 
Pirinç pilav yumuşaklığında suda pişirilir. Yarım kaşık yağla rendelenmiş soğan hafifçe sarartılır. Bunların üzerine kıymanın yarısı konup, yine hafifçe kavrulur. Kıyılmış maydanozla karıştırılır. Kalan çiğ kıyma, pişen pilav, kavrulan soğanlı kıyma, yumurta, tuz ve karabiber hep birlikte iyice yoğurulur. Bu karışımdan yumurtadan biraz küçük parçalar alınarak uzunca yassı köfteler yapılıp, una bulanır. Kalan 3 yumurta bir kaba kırılır. İçerisine bir tatlı kaşığı un katılıp, çatalla çırpılır. Una bulanmış köfteler, tavadaki iki çay bardağı kızdırılmış yağa ve yumurtaya bulanarak atılır. Köftenin her iki tarafı güzelce kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.
  
 | 
Pirinçli Köfte | 
  | 
torun 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2006 
Mesajlar: 29 Şehir: Hollanda | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6030 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2006 
3,177 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı pirinç
 
750 gr. kıyma
 
2 iri soğan
 
4 bağ maydanoz
 
ekemk içi
 
3 yumurta
 
6 bardak su
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
tuz
 
 
Pirinç ayıklanarak temiz bir beze yayılır. Bir şişenin dibi ile vurularak ufalandıktan sonra kıymaya karıştırılır. 1 soğan rendelenir, maydanoz iyice kıyılır, ekemk içi, bir yumurta ve kıyma, birlikte iyice yoğurulur, gerekirse biraz su da katılır. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır. Bir başka kapta tereyağı eritilir, ince kıyılmış soğan 2-3 dakika çevrilir, 6 bardak su ve tuz konup kaynatılır. İnce kıyılmış maydanozda yuvarlanan köfteler kaynar suya atılarak pişirilir.
  
 | 
Pirinçli Köfte | 
  | 
gökkuşağı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.03.2008 
Mesajlar: 27 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22657 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2008 
3,392 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kg. yağsız kıyma
 
1 çay bardağı pirinç
 
2 adet soğan
 
2 fincan un
 
4 yumurta
 
1,5 demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıvı yağ
 
 
Soğanı rendeleyip, az bir yağla kavurun. Kıymanın yarısını koyup, biraz kavurun. Maydanozu kıyıp, ilâve edin. Pirinci pilâv gibi pişirip, kalan kıymayı, bir yumurtayı, tuz ve karabiberi ekleyin ve yoğurun. Uzunca köfteler hazırlayın. Kalan yumurtaları çırpın. Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayıp, kızartın.
  
 | 
Pirinçli Köfte | 
  | 
mehtap 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2007 
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23499 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2008 
7,644 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500gr. yağlı koyun kıyması
 
1 su bardağı pirinç
 
1 baş soğan
 
2 yumurta
 
Tuz
 
Kırmızı biber
 
 
Ayıklanmış pirinçleri haşlayıp, soğumasını bekleyin. Daha sonra kıymaya tuz, rendelenmiş soğan ve pirinci katıp, iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassı köfteler yapın. Çırpılmış yumurtaya bulayıp, daha sonra mısır ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın.
  
 | 
Pirinçli Köfte | 
  | 
nilgunkural 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25302 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2008 
2,778 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram kıyma
 
2 çorba kaşığı pirinç
 
1 yumurta
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 iri soğan
 
2 bağ maydanoz
 
Tuz
 
6 bardak su
 
ekmek içi
 
 
Pirinç temiz bir beze yayılır, bir şişenin dibi ile vurularak ufalandıktan sonra ete karıştırılır. 1 soğan rendelenir, maydanoz ince kıyılır, ekmek içi, 1 yumurta ve kıyma birlikte yoğurulur. Gerekirse biraz su katılır. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır. Bir başka kapta tereyağı eritilir, ince kıyılmış soğan 2-3 dakika çevrilir, 6 bardak su ve tuzu konup kaynatılır. İnce kıyılmış maydanozda yuvarlanan köfteler kaynar suya atılarak pişirilir.
  
 | 
Pirinçli Köfte | 
  | 
atölye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.01.2010 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46609 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2010 
2,897 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo yağsız dana kıyma
 
1 kahve fincanı pirinç
 
1 tatlı kaşığı margarin
 
1 soğan (rendelenmiş)
 
3 yumurta
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kıymanın yarısını, bir tatlı kaşığı margarin yağında suyunu salıp çekinceye kadar kavurunuz. Hafif ılınınca, haşlanmış pirince ilâve ediniz ve yoğurunuz. Kalan diğer kıyma ve bütün malzemeleri ilâve ederek iki yumurta kırmız. Tekrar iyice yoğurduktan sonra bir saat kadar dinlendiriniz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak önce yuvarlak, sonra oval şekil verilerek kalan tek yumurtaya bulayınız, kızgın yağda kızartınız. Haşlanmış yarım kutu bezelye ile süsleyerek servis yapınız.
  
 | 
Pirinçli Köfte | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125992 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2017 
1,204 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. kıyma
 
1 çorba kaşığı pirinç
 
2 adet yumurta
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 bağ maydanoz
 
Tuz
 
 
Pirinçli köfte yapacaksanız eti iki defa çektirin ve işe pirinçleri ıslatarak başlayın. Sonra bu ıslanmış pirinci ezin. (Bu, en pratik şekilde Mixer ile olur. Mixeriniz yoksa, kullanılmayan bir şişeyi pirincin üstünden sertçe gezdirerek, aynı işi yapabilirsiniz.) Sonra köfteleri kaynar suya atm. Köfteler pişerken, 2 yumurta sarısını iki bardak su ve yarım limonun suyu ile çırpın. Bu terbiyeyi pişen köftelere ilave edin ve bir kaç taşım daha kaynadıktan sonra ateşi kapayın. Köfteleriniz, servise hazırdır. (Yumurta ve limonu karıştırırken olur ya, bu mayi istediğinizden daha kata hale gelir. O zaman sakın su ilave etmeyin. Köftelerin piştiği tencereden alıp, ekleyeceğiniz su hem istediğiniz yoğunluğu sağlar, hem de yemeği daha lezzetli yapar.)
  
 | 
 
 
 
 
 
 |