| 
 | 
| PİRİNÇLİ KEK | 
|  | necmiyeturk Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.04.2006
 Mesajlar: 70
 Şehir: Dikmen/Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc2937 Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
 2,673 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 adet hazır pirinçli
 4 yemek kaşığı fıstık ezmesi
 1 adet ince dilimlenmiş muz
 
 Pirinçli keklerin üzerine fistık ezmesi ile muzları koyun.
 Değişiklikler: Pirinçli kekin üzerine eritme peyniri, mandalina veya portakal dilimleri, 1 dilim kivi, 100 gr. çilek koyabilirsiniz.
 
 ML® Ballı Pirinçli Kek (görsel)
 
 
 
 | 
| PİRİNÇLİ KEK | 
|  | necmiyeturk Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.04.2006
 Mesajlar: 70
 Şehir: Dikmen/Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc2938 Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
 3,363 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMELER
 1 su bardağı pirinç
 4 su bardağı un
 Yarım çay bardağı soya yağı
 1 su bardağı şeker
 2 adet yumurta
 2 adet yumurta sansı
 1 çay bardağı süt
 1 paket kabartma tozu
 2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
 2 çay kaşığı tarçın
 
 HAZIRLANIŞI
 Önce bir tencerede pirinci 5 dakika kadar diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Pirincin suyunu süzüp derin bir kabın içerisine alın. Şeker ve yumurtaları ekleyip iyice karıştırın. İçine soya yağı, süt, un,kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve tarçın ekleyerek katı bir hamur halini alıncaya kadar karıştırın. Karışımı hafif yağlanmış bir kek kalıbı ya da fırın kabına alın. 175 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
 
 
 ML® Ballı Pirinçli Kek için tıklayın
 
 
 
 | 
| Pirinçli kek | 
|  | Baki_Özdoğan Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.08.2007
 Mesajlar: 24
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc17107 Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2007
 2,564 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 çay bardağı pirinç
 2 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 çay bardağı sıvıyağ
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 2 çay bardağı kuru üzüm
 1 su bardağı süt
 2,5 su bardağı un
 
 Pirinç yıkanıp, bir kaba aktarılır, üzerini bir parmak geçecek kadar su konur, çok kısık ateşte suyunu çekene kadar haşlanır, yoğurma kabında yumurta ve şeker bembeyaz olana kadar çırpılır, üzerine haşlanmış pirinç ve diğer malzemeler katılır, karıştırılır, yağlanmış kek kalıbına dökülür, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika kadar pişirilir.
 
 
 | 
| Pirinçli kek | 
|  | selva17 Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.09.2007
 Mesajlar: 73
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc17896 Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2007
 2,569 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet yumurta,
 2 kahve fincanı süt,
 1/3 kahve fincanı bal,
 1 tatlı kaşığı vanilya,
 1,5 kahve fincanı haşlanmış pirinç,
 1 çorba kaşığı hindistancevizi,
 yarım kahve fincanı kuru üzüm
 
 Yumurtaları tencerede iyice çırpın. Hindistancevizini ekleyin. Haşlanmış pirinci, sütü, balı ve vanilyayı ilave edin. Yarım kahve fincanı kuru üzümü katın. Karışımı birkaç dakika çırpma reliyle karıştırın. Cam bir tepsiyi hafifçe yağlayın. Karışımı tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 ya da 1 buçuk saat pişirin. Fırından alıp bir süre dışarıda tutun. Sonra buzdolabına alın. 1-2 saat de buzdolabında tutun. Meyve dilimleriyle süsleyip servis yapın.
 
 
 | 
| Pirinçli Kek | 
|  | gül sel Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.01.2016
 Mesajlar: 27
 Şehir: Çankırı
 | Kısa URL: https://ml.md/lc125955 Gönderme Tarihi: 11.Haz.2017
 1,166 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kaşık margarin
 1 bardak hafif haşlanmış Amerikan Pirinci
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı toz şeker
 100 gr çilek
 2 adet pandispanya hamuru
 1 paket krem şanti
 1 paket çikolata rendesi
 
 Bir kabın içinde 1 bardak süt ve 1 paket krem şantiyi 1 kaşık margarini koyu kıvama gelinceye kadar çırpın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Pandispanya hamurunun 1 parçasını servis tabağına alıp soğutulmuş krem şantiyi üzerine yaydırın. Yarım bardak haşlanmış pirinci de kremanın üzerine yaydırın. Üzerine hamurun ikinci parçasını yerleştirip kalan kremanın yarısını da üzerine yaydırın. Pastanın üzerini kalan pirinç ve çilek parçalarıyla süsleyin. İsteğe göre pastanın üzerini çikolata rendesiyle de süsleyebilirsiniz.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |