| 
 
 
 | 
Pirinçli Kayısı Tatlısı | 
  | 
Selçuk Tepe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2007 
Mesajlar: 35 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18142 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2007 
6,481 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kişilik malzeme:
 
Yarım kg kuru kayısı ( Malatya )
 
1'er kahve fincanı pirinç, dövülmüş ceviz, kuru üzüm
 
2 kahve fincanı toz şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
 
Pirinç ayıklanır, yıkanır. Üzerine 1 su bardağı su konur. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir. 
 
Kayısılar çok iyi yıkanır. Üzerine 1 su bardağı su konur. Şişena kadar haşlanır.
 
Haşlanmış pirinç, ceviz, kuru üzüm, tarçın ve 1 kahve fincanı şeker harmanlanır.
 
Karışım ortadan açılmış kayısılara doldurulur. Fırın kabına dizilir.
 
Üzerine kayısının haşlandığı su ve kalan şeker konur.
 
Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 15 dakika pişirilir.
  
 | 
Pirinçli Kayısı Tatlısı | 
  | 
varyete 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.03.2014 
Mesajlar: 20 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96792 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2014 
2,495 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kuru kayısı
 
Yeteri kadar su
 
1 su bardağı pirinç
 
1 adet havuç
 
1/2 su bardağı dövülmüş fındık içi
 
1 su bardağı toz şeker
 
10 adet karanfil
 
 
Kayısıları ve pirinci ayrı ayrı kaynatın. Pirinci, rendelediğiniz havucu, fındığı ve bir çorba kaşığı şekeri yoğurun. Harçtan küçük parçalar alıp yuvarlayın. Kayısıların içine hazırladığınız pirinçli topları koyup fırın kabına dizin. Bir su bardağı su, karanfil ve kalan şekeri kaynatıp üzerine dökün. 180 derece fırında pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |