| 
 | 
| Pirinçli Kabak Çorbası | 
|  | payidar Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.01.2008
 Mesajlar: 31
 Şehir: İzmit
 | Kısa URL: https://ml.md/lc20441 Gönderme Tarihi: 04.Oca.2008
 2,901 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 adet kabak
 1 su bardağı pirinç
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 adet kuru soğan
 8 su bardağı su
 1 adet et bulyon
 1 tatlı kaşığı tuz
 8-10 dal dereotu
 
 Soğan ince kıyılır. Kabaklar kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Pirinç ılık, tuzlu suya ıslatılır. Tencereye yağ konur. Eriyince soğan atılır, şeffaflaşana dek kavrulur. Üzerine kabak eklenir. Yumuşayınca suyu süzülmüş pirinç katılır, birkaç kez çevrilir. Üzerine sıcak su ilave edilir. Pirinçler şişince tuz ve bulyon eklenir. İnce kıyılmış dereotu serpilir, karıştırılır. Ateşten alınır, sıcak olarak servise sunulur.
 
 
 | 
| Pirinçli Kabak Çorbası | 
|  | meraklı meloş Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.06.2011
 Mesajlar: 40
 Şehir: Rize
 | Kısa URL: https://ml.md/lc74652 Gönderme Tarihi: 12.Nis.2012
 2,537 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 adet kabak
 1 su bardağı pirinç
 1 adet kuru soğan
 3 yemek kaşığı zeytinyağı
 Bir miktar tuz
 Bir miktar karabiber
 Bir miktar kırmızı toz biber
 Bir miktar nane
 
 Tencerede sıvı yağ ince doğranmış soğanı kavurun. Kabakların kabuklarını kazıyıp rondodan geçirin, soğana ekleyip birkaç dakika kavurun. Pirinci yıkayıp ekleyin kaynamış su da ilave edip, kaynamya bırakılır, pişmeye yakın kırmızı toz biber, karabiber, nane, dereotu, kıyılmış maydonoz vs.ilave edin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
 
 
 | 
| Pirinçli Kabak Çorbası | 
|  | cızbız Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.09.2013
 Mesajlar: 70
 Şehir: Balıkesir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc93139 Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2013
 2,056 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet kuru soğan
 2 çorba kaşığı sıvıyağ
 1,5 çorba kaşığı margarin
 3 orta boy kabak
 1 çay bardağı haşlanmış
 4-5 su bardağı sıcak su
 Yarım demet dereotu
 Tuz
 Karabiber
 
 Kuru soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Margarin ve sıvıyağı bir çorba tenceresine koyup soğanı ekleyin. Üzerine bir fiske tuz serpip şeffaflaşana kadar kavurun. Kabakları yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesin. Bir kasenin içine ince ince rendeleyin. Kabakları soğana ilave edip birkaç dk kavurun ve üzerine sıcak su ilave edin. 5 dk kadar pişirip haşlanmış pirinci ekleyin. Dereotunu yıkayıp incecik kıyın ve çorbaya ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip kısık ateşte 5 dk daha pişirin. Çorbayı kaselere paylaştırıp sıcak servis yapın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |