| 
 | 
| Pirinçli Erişte Çorbası | 
|  | Çeşmelim Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.06.2010
 Mesajlar: 20
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc52610 Gönderme Tarihi: 10.Haz.2010
 3,875 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarım su bardağı pirinç
 tuz
 karabiber
 1 adet salatalık
 1 tablet tavuk bulyon
 1 adet patates
 1 adet havuç
 1 çay bardağı erişte
 1 baş soğan
 1 adet rendelenmiş domates
 1 yemek kaşığı salça
 
 Patates ve havuçları küçük küp şeklinde doğrayın. Orta boy bir tencereye ince ince doğranmış soğanları, rendelenmiş domatesleri ve salçayı koyup kaynatın5 bardak suyu ve tavuk bulyonunun da ilave edip kaynatın. Çorba kaynamaya başladığı zaman küp şeklinde doğranmış, havucu, patatesi, pirinci ve erişteyi ilave ederek karıştırın. Çorbanın tuzunu ve karabiberini de koyarak kısık ateşte patatesler pişene kadar kaynatın. Çorbanın üzerini maydanoz, dereotu ve salatalık ile süsleyerek sıcak servis yapın.
 
 
 | 
| Pirinçli Erişteli Çorba | 
|  | Canan Super MOD
 
  
 Kayıt: 25.09.2006
 Mesajlar: 121
 Şehir: Besevler-Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc9119 Gönderme Tarihi: 29.Kas.2006
 3,093 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMELERİ:
 1 kahve fincanı pirinç
 1 adet patates
 1 adet havuç
 1 çay bardağı erişte
 1 adet kuru soğan
 1 adet rendelenmiş domates
 1 yemek kaşığı salça
 3 çorba kaşığı tereyağ
 1 tablet tavuk bulyon
 1/2 demet maydanoz
 Tuz, karabiber
 
 YAPILIŞI:
 Patates ve havucu küp şeklinde doğrayın. İnce doğranmış soğanı rendelenmiş domates ve salçayı ilave ederek tereyağında kavurun. Üzerine 3 su bardağı su ve bulyonu katarak kaynatın. Patatesi, havucu, pirinci ve erişteyi ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyerek, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Son olarak çorbanın üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |