|
Pirinçli Domates Çorbası |
|
necmiyeturk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 70 Şehir: Dikmen/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc2928
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
4,526 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 çay bardağı pirinç
1 demet maydanoz
2 kaşık margarin (veya 1 çay bardağı sıvıyağ)
2 adet domates
1 demet maydanoz
1/2 limonun suyu
Tuz
Domatesler rendelenir. Yağ tencereye konulur ve domatesler tuz da ilave edilerek hafifçe öldürülür. Üzerine 6-7 bardak kadar su ilave edilir. Kaynamaya başlayınca ayıklanmış ve yıkanmış pirinç atılır. 20-25 dakika kadar pişirilir. İneceğine yakın limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilip 1-2 taşım daha kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır.
|
Pirinçli Domates Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc92436
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2013
3,450 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg olgun domates
1 litre su
1 litre domates suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
Tuz
Domatesleri rendeleyip, tel süzgeçten geçirin. Su, domates suyu, zeytinyağı, pirinç ve tuz ekleyip, orta ateşte, pirinç helmelenene dek pişirin. Kıyılmış maydanozla servis yapın.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 21.04.2021
|
Pirinçli Domates Çorbası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113385
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2015
2,289 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği
2 Çorba Kaşığı (70 Gr) Margarin
1/2 Su Bardağı Pirinç
5 Adet Orta Boy Domates
1 Çorba Kaşığı Un
5 Su Bardağı Soğuk Su
5 Dal Maydanoz
Tuz, Karabiber
Margarini tencereye alın ve eritin. Üzerine un ilave edip, kokusu çıkana kadar kavurun. Rendelenmiş domatesi ekleyip 2 dakika pişirin. 5 su bardağı soğuk suyu ilave edip, kaynayınca pirinç, tuz ve karabiberi ekleyin. Pirinç yumuşayınca ateşten alıp üzerini maydanozla süsleyerek servis yapın.
Püf Noktası: Çorbayı ocaktan alacağınız zamanı ayarlarken pirincin fazla yumuşamadan diri kalmasına dikkat edin. Uzun süre pişirirseniz yumuşayan pirinç çorbanın kıvamını gereğinden fazla koyulaştırır.
|
Pirinçli Domates Çorbası |
|
rızık
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc133330
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2018
864 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet iri boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı su ya da et suyu
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı tereyağı
Önce bir çorba tenceresine tereyağını alıp, eriyince unu katın ve orta ateşte unu pembeleşinceye dek kavurun.
Rendelenmiş domatesi, salçayı ve pirinci ekleyerek, 1-2 dakika çevirin.
Su ya da et suyuyla beraber, sürekli karıştırarak, çorbayı pişirin.
Kaynadıktan sonra tuzunu katın, 5 dakika kadar orta ateşte tutup, ocaktan alın.
Kuru naneyi tereyağında kızdırın. Kaselere paylaştırdığınız çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
|
|