| 
 
 
 | 
Pirinçli Branç | 
  | 
necmiyeturk 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 70 Şehir: Dikmen/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2923 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006 
3,333 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 bardak pirinç
 
1 çorba kaşığı margarin
 
3-4 adet yeşil biber
 
100 gr taze mantar
 
6 yumurta akı
 
2 yumurta
 
Yarım bardak süt
 
50 gr cheddar veya otlu peynir
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Margarini geniş bir kap içinde orta ateşte kızdırın. Küçük küçük doğradığınız havuç, yeşil biber ve mantarları ilave ederek 2 dakika pişirin. Diğer tarafta, ayrı bir kase içinde yumurta aklarını çırparak, diğer tam yumurtaları, süt, tuz ve karabiberi de ilave edin. Ocağın altını kısın ve yumurta karışımını sebzelerin üstüne dökün. Devamlı olarak 1,5 veya 2 dakika kanştırın. Pirinç ve peyniri ilave edin. 2 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis edin.
  
 | 
Pirinçli Brunch | 
  | 
necmiyeturk 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 70 Şehir: Dikmen/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2925 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006 
3,344 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı haşlanmış pirinç
 
1 çay bardağı doğranmış kereviz
 
1 çay bardağı doğranmış yeşil biber
 
1 çay bardağı doğranmış taze mantar
 
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
 
6 adet yumurta (çırpılmış)
 
1 kahve fincanı az yağlı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/4 çay kaşığı toz karabiber
 
 
Geniş bir tava içine, tereyağını veya margarini koyup eritin. Kereviz, yeşil biber ve mantarı ilave edip orta ateşte pişirin. Yumurta, süt, tuz ve karabiberi küçük bir kaseye koyup çırpın. Ocağın altını kısın ve yumurta karışımını sebzelerin üzerine dökün. Yumurtalar tamamen pişene kadar yaklaşık 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Pirinci ilave edin ve hafif karıştırın. Isıttıktan sonra servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |