| 
 
 
 | 
Hazır Yufkadan Pirinçli Börek | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155555 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2021 
372 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yufka
 
1 su bardağı pirinç
 
1 soğan
 
5 yemek kaşığı kıyma
 
Sıvı yağ
 
Yarım su bardağı ceviz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Puz
 
Kızartmak için:
 
2 yumurta
 
Galeta unu
 
 
Pirinçli börek hazırlamak için öncelikle yufkaları 8 parçaya bölüyoruz ve üçgen halde kesiyoruz. Tencerede 1 yemek kaşığı yağ ile pirinçle pilav yapar gibi iç hazırlıyoruz.
 
Demlenmesi için bırakıyoruz. Farklı bir tencerede soğanı ufak ufak doğruyoruz ve kıymayla kavuruyoruz.
 
Baharatları ilave ediyoruz, hazırladığımız pirince ilave ediyoruz. İç harcını yufkalara koyuyoruz ve sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.
 
Tavada yağı kızdırıyoruz, börekleri ilk olarak yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp kızartıyoruz.
  
 | 
Pirinçli Börek | 
  | 
Doğa 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2006 
Mesajlar: 52 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc78291 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2012 
2,004 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yufka
 
1 su bardağı haşlanmış pirinç
 
1 demet maydanoz
 
1 demet taze soğan
 
Yarım çorba kaşığı sıvı yağı
 
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
 
6 yaprak ıspanak
 
 
Tavada taze soğanı ve küp doğranmış havuçları 5 dakika kadar kavurun. Üzerine pişmiş pirinci ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Bu iç malzemeyi ocaktan alıp içine yıkanmış iri doğranmış ıspanak yapraklarını ekleyip karıştırın. Yufkaları az yağ ile nemlendirip 4 parmak eninde uzun şeritler halinde kesin. İç malzemeden bir köşesine kaşıkla yerleştirip yufkaları buruşturup bu şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bir şey sürmeden fırında 25 dakika pişirin. Sahurda da çok doyurucu ve soğuk olarak da yenen bir  börektir. İsterseniz soğan koymadan da hazırlanabilir.
  
 | 
Pirinçli Börek (Hazır Yufkadan) | 
  | 
nln64 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2007 
Mesajlar: 36 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17471 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2007 
7,553 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
6 adet yufka
 
1 su bardağı pirinç
 
1/2 paketten biraz fazla tereyağı
 
1 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı kaymaksız yoğurt
 
2 yumurta
 
1 tavuk göğsü
 
tuz
 
karabiber
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Ön hazırlık olarak tavuk göğsünü haşlayıp, kemiklerinden ayıralım. Tavuk etini doğrayıp bekletelim. Pirinci yarı yarıya haşlayalım. Tuzunu ve biberlerini ayarlayarak harmanlayalım. Fırın tepsisini yağlayalım. Bir yufkayı tepsiye yayıp kenarlarını dışarı taşıralım. Tereyağını eritip, kaymaksız yoğurt ve 1 yumurtayı ilave ederek, çırparak karıştıralım. Yufkaların arasına karışımı eşit miktarda paylaştıralım. Üç yufkayı buruşturarak üst üste serelim. Üçüncü yufkanın üzerinde bu harçtan gezdirip, tavuklu karışımı yayalım. Kalan 3 yufkayıda aynı şekilde tepsiye alalım. Yufkaları kare dilimler halinde keselim. Kalan harcı üzerine gezdirelim. 1 yumurtayı kırıp, çırpalım. Yufkaların üzerine gezdirip fırça ile sürelim. Önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
 
 
 ML® Pirinçli Börek için tıklayın 
 
 
ML® Pirinçli Börek (görsel)
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |