|
|
Pirinçli Balık Çorbası |
|
raziye hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2020
Mesajlar: 42 Şehir: İskenderun Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc154635
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2020
429 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg levrek fileto (derisi üzerinde)
1 adet soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet yeşil acı biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 adet küçük boy patates
1 adet lime'nin rendelenmiş kabuğu
4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı pirinç
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/2 çay bardağı sıcak su
5 su bardağı sıcak tavuk veya sebze suyu
2 adet mısır koçanı
100 gram iç bezelye
1 çorba kaşığı acı biber sosu
2 demet kişnişin yaprağı
3 adet lime'nin suyu
Tuz
Servis için:
1 adet sivri biber
1/2 kırmızı dolmalık biber
Maydanoz
Nachos
Balığın yarısını küp, yarısını irice doğrayın. Küp doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Doğranmış biberleri ve küp doğranmış patatesi ilave edip 5 dakika soteleyin. Rendelenmiş lime kabuğu, kabukları temizlenmiş bütün sarımsak, pirinç ve kimyon ilave edip karıştırın. Su ekleyip harmanlayın. Tavuk veya sebze suyu, tanelenmiş mısır ve bezelyeyi katıp 10 dakika pişirin. Balığı ekleyip, acı biber sosu gezdirin ve 5 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Ayrı bir yerde kişnişi lime suyu ile blenderden geçirin. Çorbanın üzerine gezdirin. Servis tabağına alıp, üzerine nachos yerleştirin. Kıyılmış biberleri ve maydanozu serpiştirip servis yapın.
|
Pirinçli Balık Çorbası |
|
Şahmaran
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.11.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc30273
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2008
2,674 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram balık (beyaz etli)
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 soğan (ince doğranmış)
2 tatlı kaşığı sarımsak (ince kıyılmış)
1 küçük defne yaprağı
45 ğ (3 çorba kaşığı) pirinç
bir tutam safran
1/2 tatlı kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1 iri, olgun domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Bir tencereye 1 litre (4 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın. Kaynayınca balık etlerini suya koyup, yaklaşık 5 dakika haşlayın. Tencereyi ateşten alıp, balık etlerini delikli kepçeyle bir tabağa çıkarın (pişme suyunu saklayın).
Kalın dipli bir tavaya zeytinyağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca soğanları, sarımsakları ve defne yaprağını ekleyip, soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin.
Tenceredeki balıkların pişme suyunu, içine birkaç kat tülbent döşenmiş tel süzgeçten bir kâseye süzüp, yeniden tencereye aktarın. Tavadaki soğanlı karışım, pirinç, safran ve limon suyunu ekleyip, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, karışımı 10 dakika pişirin. Domatesleri ekleyip, 5 dakika pişirdikten sonra, maydanozları katarak, 2 dakika daha pişirin. Haşlanmış ve didiklenmiş balık etlerini koyup, ısınınca tencereyi ateşten alarak, 4 çorba kâsesine bölüştürün ve bekletmeden servis yapın.
|
Pirinçli Balık Çorbası |
|
annebebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2008
Mesajlar: 100 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21010
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2008
2,309 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet palamut
1 çay bardağı pirinç
1 adet havuç
1 adet limon suyu
4 su bardağı su
Maydanoz
Tuz
Tencereye 4 su bardağı su konur, kaynayınca ince doğranmış havuç az tuz ve yıkanmış bütün palamut eklenir. Balık yumuşayana kadar haşlanır. bu arada başka bir tencerede pirinç, 1,5 su bardağı suyla kısık ateşte haşlanır. Pişen balık sudan alınır, kılçıklarından ayrılır, parçalara bölünür. Tekrar havuçlu suya atılır. Üzerine haşlanmış pirinç, tuz, limon suyu katılır. Bir taşım pişirilir. Servis kasesine konur. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
|
PİRİNÇLİ BALIK ÇORBASI |
|
BILDIRCIN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc2916
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
2,325 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 kg. beyaz etli balık
1 adet havuç
1 adet soğan
1 demet maydanoz
1 fincan soya yağı
2 adet pırasa
1 adet domates
1 kaşık kekik
Yeterince tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencerenin içinde ufak parçalara ayırdığınız balık, havuç, soğan, pırasa ve domatesi soya yağında biraz kavurun. Ayrı bir yerde sade pilavı hazırlayın. Bu pilavı diğer malzemelerin içine ekleyin. Tuz, karabiber ve kekik de ekleyip bir taşım kaynatın. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.
|
|
PİRİNÇLİ BALIK ÇORBASI Tarifleri Yayla Çorbası Tarifleri
|
|