Kısa URL: https://ml.md/lc176356
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2024
155 defa indirildi / yazdırıldı
Pirinç 1 sb.
Su 1.5 sb. sıcak
Tereyağı 3 yk.
Sıvı yağ 1 yk.
Tuz 1 tk.
İlk olarak ılık bir suyun içerisinde kullanılacak olan pirinçler 45 dakika boyunca bekletilir.
Ardından süzülerek fazla nişastasının gitmesi için iyice yıkanır.
Pilav tenceresi içerisine tereyağı alınır ve biraz sıvı yağ eklenir. Daha sonra yıkanmış olan pirinçler tencere içerisine alınır ve kavrulmaya başlanır.
Pirinçlerin rengi saydamlaşınca suyunu ekleyin, ardından tuz ekleyip biraz karıştırın, suyunu ekledikten sonra tencerenin her tarafının eşit şekilde kaynamasını bekleyin.
Sonra altını kısıp kapağını kapatın ve ocağın altını kısın. Pilav suyunu çektikten sonra altını kapatın ve kapağı kaldırıp bir havlu koyup demlenmesi için 15 dakika kadar bekletin.
Demlenmesinin ardından 2 kere karıştırın ve servis edin.
2 su bardağı pilavlık pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
1 adet et ya da tavuk bulyon
Tuz
1. Pirinci ılık suda ıslatıp 20 dakika bekletin.
2. Tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün.
3. Tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun ve pirinç ilave edin, pirinçler birbirine yapışmayacak hale gelene kadar kavurun.
4. Sıcak suyu ilave edip tuz atın, bulyonu ekleyin ve kaynayana kadar yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlayınca kısık ateşte pişirin.
5. Suyunu çekince altını kapatın ve dinlendirin.
6. Servis yapmadan karıştırın ve sıcakken servis edin.