|
PİRİNÇ ÇORBASI |
|
pişiren kadın
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.03.2013
Mesajlar: 25 Şehir: Düzce |
Kısa URL: https://ml.md/lc87487
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2013
1,796 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak Pirinç
4 bardak çorba kasığı salça
2 çorba kasığı tereyağı
Tuz
Maydanoz
Salça, sıcak et suyu ile ezilir. Kaynayan et suyuna salça suyu, temizlerımiş pirinç, tereyağı ve tuz katıp pişirilir. Piştikten sonra çorba tabaklarına alınıp üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
Not: Bu çorba istenirse terbiyeli pirinç çorbası haline getirilebilir.
|
Pirinç Çorbası |
|
çetin dişiaçık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2013
Mesajlar: 34 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc89076
Gönderme Tarihi: 10.May.2013
1,479 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
Tuz
Nane
Suyu kaynatın. Üzerine pirinçleri koyup kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Nohudu katıp biraz daha pişirin. Yoğurdu bir kasede çırpın, çorbadan biraz alarak ılıtın ve sürekli karıştırarak çorbaya dökün ve iki dakika daha kaynatın. Üzerine yağda yakılmış kırmızı biber gezdirin. Naneyle süsleyerek servis yapın.
|
Pirinç Çorbası |
|
angara'nın bağları
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2013
Mesajlar: 27 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc93467
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2013
1,488 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber
Yumurta, yoğurt ve unu tencereye alın, iyice çırpın. İçine zeytinyağını ve dört bardak suyu, pirinci ve nohudu da ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Çorbayı servis tabağına alıp üzerine nane ya da kırmızı biber ekleyip servis yapın.
|
Pirinç Çorbası |
|
fidegül
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.12.2013
Mesajlar: 20 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc94507
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2013
1,615 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı kırık pirinç
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı salça
1 adet büyük boy domates
Yeterince Nane, tuz
Domatesin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Çekirdeklerini kolayca çıkarmak için domatesi dik değil de enine ortadan ikiye kesin, bir çay kaşığıyla çekirdekleri oyarak alın. Zar şeklinde doğrayın. Yağı eritin, salçayı kokusu çıkana kadar kavurun, suyunu ekleyerek kaynamaya bırakın. Hafif kaynamaya başladığında pirinçleri ekleyip karıştırarak kaynatın. 5 dk. sonra domatesleri ekleyin. Domatesler yumuşadığında nanesini ekleyerek altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
|
Pirinç Çorbası |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc96531
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2014
1,426 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı et suyu
1 çay bardağı pirinç
1 soğan
2 domates veya 1 çorba kaşığı salça
1 kahve fincanı sıvıyağ
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı nane
Tencereye sıvıyağ, iki adet rendelenmiş domates veya salçayı koyun ve soteleyin. 4 su bardağı et suyunu ve bir adet soğanı (bütün olarak) tencereye ekleyin. Kaynayınca 1 çay bardağı pirinci ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Tuz, ince kıyılmış maydanoz ve naneyi ilave edin. Sıcak servis yapın.
|
Pirinç Çorbası |
|
göz
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125859
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2017
634 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fikret Aktoros
4 Çorba kaşığı pirinç
1/2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
4-5 Dal maydanoz
Tencereye 4 su bardağı su koyup kaynatınız. Tuz, yağ ve pirinçi ilave edip hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Çorba kasesine boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiniz.
Not: Çorba suyuna süzgeçten geçirilmiş domates suyu ilave edilerek de pişirilebilir.
|
Pirinç Çorbası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1562 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179486
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2024
50 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı Pirinç
2 su bardağı Et Suyu yada Su
2 adet büyükçe Domates yoksa yarım kaşık Domates Salçası
2 yemek kaşığı yağ
Tuz
Tencereye 6 bardak et yada normal suyu konur ve kaynatılır. İçine 1 çaybardağı pirinç ilave edilir ve pirinçler parçalanıp yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuzu katılır.
Ayrı bir kapta iki yemek kaşığı yağ ile kabuğu soyulmuş ve ince ince doğranmış domatesler (ya da salçayı) öldürülür.
Domatesler pirinçlerin üstüne dökülür, karıştırılır ve ocaktan alınır.
Servis yapılırken üzerine ince kıyılmış Maydanoz ilavesi yapılır.
|
|