| 
 
 
 | 
Pırasalı Pilav | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3300 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184652 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2025 
109 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet pırasa
 
1 adet havuç
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı kaynar su
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Bir tutam tuz
 
 
Zeytinyağında, ince kıyılmış pırasa ve havucu kavurun.
 
Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
 
En son suyunu ve tuzunu katıp, kapağını kapatarak pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
 
10 dakika dinlendirip, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Pırasalı Pirinç Pilavı | 
  | 
akile 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2013 
Mesajlar: 47 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91016 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2013 
2,824 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta boy pırasa
 
100 gram kıyma
 
1 adet havuç
 
2 su bardaği pirinç
 
2 su bardağı su
 
yarım demet dere otu
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Pirinci yıkayarak ılık su içerisinde 1 saat bekletin. Tencereye tereyağı koyarak kıymayı kavurun. Pırasa ve havucu yıkayarak küçük küçük doğrayıp kıymanın üzerine ekleyin. Yarım çay bardağı kadar su ilave ederek suyu çekene kadar pişirin. Pirinci tencereye ilave eden. Tuzu ve suyunu ayarlayarak kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 20 dakika dinlendirip servis edin.
  
 | 
Pırasalı Pilav | 
  | 
gümüş tas 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.03.2011 
Mesajlar: 33 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65293 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011 
2,570 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı kuş üzümü
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
1 adet pırasa
 
4 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
 
Fıstık ve kuşüzümlerini tereyağında kavurun. İncecik doğradığınız pırasayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Su kaynayınca tuz ve yıkanmış pirinci ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Kağıt havlu koyarak demlendirin.
  
 | 
Pırasalı Pilav | 
  | 
çikolata 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.07.2009 
Mesajlar: 23 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38630 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2009 
2,556 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 adet pırasa
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım tatlı kaşığı karabiber
 
2,5 su bardağı su
 
 
Önce pirinç bol ılık, tuzlu suya ıslatılır. Bu arada pırasalar yarım daire şeklinde doğranır. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı konur. Üzerine pırasalar katılır, solana kadar kavrulur. Sonra kalan tereyağı tuz, karabiber ve suda bekletildikten sonra yıkanmış pirinç atılır. Birkaç dakika kavrulur. Üzerine su katılır. Tencerenin kapağı kapatılır. Kaynamaya başlayınca ateş kısılır, 10 dakika daha pişirilir. Ateşten alınır yarım saat dinlendirildikten sonra servise sunulur.
 
 
 ML® Pırasalı Pilav için tıklayın
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |