| 
 
 
 | 
Pırasalı Omlet | 
  | 
BILDIRCIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2904 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006 
2,437 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet pırasa
 
1/2 demet maydanoz
 
3 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1/4 çay bardağı sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Pırasaları boylamasına kesip ince ince doğrayın. Sıvıyağı tavaya koyup pırasaları diriliklerini kaybedene kadar kavurun. Tuz ve karabiberini koyun. Bu arada maydanozları da ince ince kıymış olun ve bunları da tavaya ekleyin.  Biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alıp biraz soğutun. Yumurtaları bir kasede iyice çırpın. Tavadaki harcı da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Tavaya yağ koyup kızdırın ve yumurtalı karışımı içine boşaltın. Bir yüzünü kızarttıktan sonra çevirin ve diğer yüzünü de kızartın.
  
 | 
Pırasalı Omlet | 
  | 
maskara 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.01.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46714 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2010 
2,414 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
2 adet pırasa
 
1 demet maydanoz
 
4 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
tuz
 
karabiber
 
pul biber.
 
 
Yapılışı
 
Pırasalar iyice yıkanır, önce boyuna sonra enine kesilerek ince kıyılır, tavaya yağ konup kıyılan pırasalar yumuşayıncaya kadar kavrulur. İçine tuz ve biberler ilave edildikten sonra yine ince kıyılmış maydanozlar ilave edilerek ateşten alınır. Soğuyunca iyice çırpılmış yumurtalar ilave edilir. Ayrı bir tavada ısıtılan yağın içine hazırlanan karışım dökülerek omlet pişirilir.
  
 | 
Pırasalı Omlet | 
  | 
sakız ağacı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2012 
Mesajlar: 60 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82019 
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2012 
1,939 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı labne peyniri
 
1 çorba kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri
 
1 dal pırasa
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Pırasayı temizleyip çok ince kıydıktan sonra zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp rendelenmiş eski kaşar peyniri ile labneyi ekleyerek tatlandırın. Yumurtaları iyice çırpın. Tereyağını geniş bir tavada eritip yumurtalı karışımı dökün. Birkaç dakika sonra pişince üzerine pırasalı karışımı yayın. Ay şeklinde ikiye katlayıp kısık ateşte, birkaç dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Hemen servis yapın.
  
 | 
Pırasalı Omlet | 
  | 
dodo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.01.2015 
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104445 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2015 
1,755 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet pırasa
 
100 gram beyaz peynir
 
3 adet yumurta
 
1 çay bardağı mısır unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Pırasaları ince ince doğrayın. Bir tencerede pırasaları kendi suyuyla pişirin. Ateşten alıp soğutun. Geniş bir kaba alın üzerine yumurta, tuz, karabiber ve unu ekleyerek karıştırın. Tavaya yağı koyun içine karışımı dökerek iki yüzünü de pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "mehmet çınar" tarafından gönderildi. 19.01.2021
  
 | 
Pırasalı Omlet | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128891 
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2017 
863 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
2 adet ince ve taze pırasa
 
1 adet taze kırmızı biber
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 yemek kaşığı dolusu un 
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Pırasalarımızı bol suda yıkayıp ince ince doğruyoruz. Kırmızı taze biberimizi de rende kıvamına yakın büyüklükte ince ince doğrayıp seramik tencereye koyuyoruz. Malzememizin üzerine tereyağımızı ilave edip pırasalarımız ve biberlerimiz cansızlaşana kadar karıştırıp sonra ocağımızı kapatıyoruz. Yumurtalarımızı geniş bir kabın içine kırıp baharatlarımızı ve rendelenmiş kaşar peynirimizi de yumurtaların içine atıp iyice çırpıyoruz. Soğuyan pırasa ve biberlerimizi de bu karışımın içine ekleyip iyice karıştırıyoruz. Tavamızın içine tereyağını koyup iyice eridikten sonra hazırlamış olduğumuz omletimizi tavaya alıyoruz. Altı piştikten sonra ters çevirip diğer tarafını da pişiriyoruz. Pişirdiğimiz omletimizi artık tabaklara servis edip sofralardaki yerini alabilir.
 
 
Not: Özellikle seramik tabanlı tencerelerde yapışma olayı olmadığı için omletimiz daha güzel pişmekte ve daha lezzetli olmaktadır.
  
 | 
Pırasalı Omlet | 
  | 
efecan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Münih | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142074 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2019 
719 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 demet pırasanın beyaz kısımları
 
2 adet soğan
 
6 adet yumurta
 
6 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı beyaz peynir
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Pırasanın kök kısımlarını ince ince doğrayın. Yumuşaması için 5 dakika haşlayıp süzün. Yumurtaları mikserde çırpıp un, peynir, karabiber ve tuz attıktan sonra karıştırın. Pırasaları ekleyin, çırpıp 10 dakika bekletin.
 
Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup hazırladığınız karışımı tavaya dökün. Üstünü kapatıp sallayarak kısık ateşte iki taraflı pişirin. Kalan karışımı da pişirip üst üste koyduktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |