Sebzeleri büyük parçalar halinde kesin.
Mercimekler ve baharatları ekleyin.
Tavuk suyunu ilave edip pişmeye bırakın.
En son blendırdan geçirip baharatını kontrol edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc99226
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2014
2,068 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet ince pırasa
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı su
Pırasa iri doğranır, düdüklüye atılır. Üzerine yıkanmış mercimek, tuz ve su ilave edilir. Kapağı kapatılır. Yaklaşık 15 dakika pişirilir. Sonra blenderden geçirerek pırasa ve mercimek ezilir. Diğer tencerede un ve tereyağı kavrulur. Mercimekli larışıma ilave edilir. Sürekli karıştırarak bir taşım pişirilir.