| 
 
 
 | 
Pırasalı Köfte | 
  | 
gulsimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.01.2006 
Mesajlar: 180
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc879 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2006 
3,391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg prasa
 
250 gr köftelik kıyma
 
2 Yumurta
 
Domates ve Biber Salçası
 
Domates Mane 
 
Karabiber
 
Tuz 
 
Limon
 
1 çay bardağı prinç
 
Sıvı Yağ
 
1 Kaşık Margarin 
 
 
Pırasaları 4 e bölüp birer parmak arayla kıyınız.Tencerede üstünü örtecek kadar suyla haşlayınız Yumuşamaya başlayınca bir çay bardağı prinç atıp 1 taşım kaynatıp kevgire boşaltıp soğumaya bırakınız Prasaları avucunuzda sıkarak sularını çıkarıp bir kaba alınız içine kıyma yumurta salçalar nane karabiber tuz katıp yoğurunuz karışımdan yuvarlak köfteler yapıp yumurtaya bulayıp sıvı yağ ve margarin karışımında kızartınız. Kızarttığınız köfteleri ufak bir tepsiye alıp üzerine domates ve biber salçasını sulandırıp üzerini örtecek şekilde dökünüz üzerine 1 limon sıkıp domates dilimleriyle süsleyiniz. Birkaç taşım kaynatıp ateşten indiriniz.
 
 
Not: Pilav ya da makarna ile servis yapabilirsiniz.
  
 | 
PIRASA KÖFTESİ | 
  | 
BILDIRCIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2901 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006 
2,765 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg pırasa 
 
250 gr kıyma  
 
2 yumurta  
 
tuz  
 
2 çay kaşığı karabiber
 
 
Pırasa çok ince doğranır ve çok iyi pişene dek haşlanır. Haşlandıktan sonra iyice sıkılır sulu kalmamasına dikkat edilir. İçine yumurta,  kıyma, tuz, karabiber eklenir. İyice karıştırılır. Sonra elinizle  ızgara köfte şekli verilir. Köftelerin tümü hazırlanınca diğer yerde 2 yumurta çırpılır. Köfteler tek tek önce yumurtaya sonra una bulanarak mısır özü  yağında kızartılır sıcak servis yapılır.
  
 | 
PIRASA KÖFTESİ | 
  | 
çaça 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2008 
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21258 
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2008 
2,580 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. pırasa
 
2 yumurta
 
1 su bardağı kıyma
 
1 dilim bayat ekmek içi
 
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/4 çay kaşığı karabiber
 
 
Pırasayı incecik kıyınız. 1 fincan su ve tuz katarak hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Kıymayı hafif hararetli ısıda (yağ ve su katmadan) çatalla eze eze pişiriniz. Pırasanın suyunu sıkıp kıymaya ilâve ediniz. Ufalanmış ekmek içi, fıstık, tuz, karabiber, tarçın ve 2 yumurta sarısı katıp karıştırınız. Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp uzun yuvarlayınız. Hafif yassıltıp yumurta akına bulayarak kızgın yağda kızartınız.
 
 
Not: Kıyma yerine peynir de kullanabililir.
  
 | 
Pırasa Köftesi | 
  | 
Hazan Yaprakları 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2009 
Mesajlar: 55 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44398 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2009 
2,785 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. pırasa
 
1/2 kg. kıyma
 
2 dilim ekmek
 
1 yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hazırlanışı:
 
Pırasayı ince ince kıyarak haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu iyice süzün.
 
Kıymayı kendi yağı ile kavurun ve pırasa ile birlikte presten geçirin. Bu karışımı ekmek içi, yumurta sarısı, tuz ve karabiber ile iyice yoğurun. Köfte hamurunuzun üzerini kapatın ve bir gece dolapta bekletin.
 
Daha sonra köfte şekli vererek, yumurta akına bulayıp bol yağda kızartın ve servis yapın.
  
 | 
Pırasa Köftesi | 
  | 
Aydın havası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2011 
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64995 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011 
2,427 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. pırasa
 
Yeteri kadar su
 
3 adet haşlanmış patates
 
300 gr. kıyma
 
2 adet yumurta
 
1/2 demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Pırasaları irice doğrayıp haşlayın. Sudan alın ve fazla suyunu sıkın. Pırasa, haşlanmış patates, kıyma, maydanoz, bir adet yumurta, tuz ve karabiberi blendırda çekin. Harçtan cevizden biraz büyük parçalar koparıp köfteler hazırlayın. Kalan yumurtayı çırpın. Köfteleri yumurtaya bulayıp kızartın.
  
 | 
Pırasa Köftesi | 
  | 
zümre 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.10.2010 
Mesajlar: 42 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68948 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2011 
2,276 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. kıyma
 
1 pırasa
 
5 gr. un
 
1 kaşık yumurta
 
2 adet havuç
 
1 adet karabiber
 
Yeterince tuz
 
 
Ayıklanmış pırasa çok ince doğranır. İçine bir havuç rendelenip iyice yumuşayana dek pişirilir. Bir süzgeçte iyice suyu sıkılıp süzülür. Karıştırma kabına alınır. Kıyma, yumurta, tuz, karabiber, un ilave edilip yoğurulur. Isıya dayanıklı fırın kabına alınıp 180° fırında 40 dakika pişirilir.
  
 | 
Pırasa Köftesi | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73619 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2012 
2,389 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo pirasa
 
2 adet yumurta
 
3 kasik un
 
2 adet kurusogan
 
1 kasik salca
 
200 gr kiyma
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Pırasalar yıkanıp ortadan bölünüp incecik dogranır. Bir tencereye az su tuz pırasalar konup haşlanır. Haslanmış pırasalar sıkılıp bir kaba alınıp içine yumurta, un, tuz rendelenmiş 1 soğan konup mücver kıvamına getirilip mücver gibi yağda iki taraflı kızartılır. Kağıt üzerine alınıp yağı süzdürülür. Diğer tarafta küçük doğranmış 1 soğanla kıyma kavrulup içine salça biber koyup karnıyarık içi gibi iç hazırlayın. Pırasa mücverlerini borcama dizip üzerine kıyma harcını yayın. Yarım bardak su ilave edip fırında 20-25 dk pişirin.
 
 
Not: isterseniz üzerine kaşar rendesi koyup 3-4 dk daha fırında pişirebilirsiniz.
  
 | 
Pırasa Köftesi | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99874 
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2014 
2,220 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg Pırasa
 
350 gram Kıyma
 
125 gram Margarin
 
3 dilim Bayat ekmek
 
1 adet Yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Yenibahar
 
 
Pırasalar ayıklanır, yıkanır ve ince ince doğranır. Bir tencerede üzeri geçene kadar su eklenerek haşlanır. Haşlanan, süzülen ve hafifçe ılınan pırasa robottan geçiririlip püre haline getirilir. (Pırasanın iyice sıkılıp, suyunun çok iyi süzülmesi gerekir yoksa köftenin ayarı tutturulamaz) Bir kapta iyice süzülmüş pırasa, kıyma, rondoda iyice un haline getirilmiş bayat ekmek, yumurta, tuz ve baharatlar iyice karıştırılıp, yoğurulur. Kıymadan parçalar alınıp, avuç içinde şekillendirilir.(Ben kadınbudu köftesine yakın bir büyüklükte yapıyorum ) Hazırlanan köfteler daha önceden 180C'de ısıtılmış fırında margarinle yağlanmış fırın tepsisine, istenirse fırın ızgarasına konulur ve arkası önü iyice kızarana kadar pişirilir. İyice pişince servis tabağına alınır ve sıcak sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Pırasa Köftesi | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103276 
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2014 
2,233 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo pırasa
 
200 gram kıyma
 
1 yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak için:
 
2 yumurta
 
1 su bardağı mısır unu
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
 
Pırasaları çok ince bir şekilde doğrayıp suyun içinde haşlayın. Haşlanmış pırasaların iyice suyunu sıkın. İçine 1 yumurta, kıyma tuz ve biber ekleyip karıştırın. Dolapta bekletilirse şekil vermek kolay olacaktır. Köftelere şekil verip önce una sonra mısır ununa bulayarak kızartın. Ya da fırında da pişirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Pırasalı Köfte | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114323 
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2016 
1,614 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kilogram pırasa
 
250 gram kıyma
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber 
 
Üzeri için:
 
2 adet yumurta
 
4 yemek kaşığı un
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Pırasaların dış yapraklarını çıkarıp, yıkayın ve ince ince doğrayın. Üzerini geçecek kadar su koyup haşlayın ve süzün. Kıyma, yumurta, tuz ve karabiberle birlikte yoğurun.
 
Köfteler halinde biçimlendirip, önce un, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
  
 | 
Pırasalı Köfte | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156617 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2021 
461 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram kıyma
 
1 adet pırasa
 
2 dilim bayat ekmek
 
1 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
 
Pırasaları güzelce yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Ekmekleri blenderde ufalayın. Pırasayı, ufalanmış ekmekleri, kıymayı ve baharatları bir kaba alarak yoğurun ve 12 parçaya bölerek şekil verin. Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kızdırın. Köfteleri tavaya yerleştirerek her iki tarafını da 5-10 dakika orta ateşte kızartın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |