| 
 | 
| Pırasa Turşusu Kızartması (Ordu) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc119923 Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2016
 2,652 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ordu Büyükşehir Belediyesi
 
 2 kase pırasa turşusu
 1 baş kuru soğan
 1 fincan mısır unu
 2 adet köy yumurtası
 2 dilim kepekli ekmek
 1 fincan tereyağı (tercihe göre sıvı yağ)
 1 küçük bağ maydanoz
 1 çay kaşığı pul biber
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı tuz
 
 Pırasa turşuları, suyu iyice sıkılarak bir kenara bırakılır. Diğer taraftan maydanozlar ince ince kıyılır. Ekmekler kesme şekerden irice doğranır ve fırında kurutulur. Kuru soğan da ince ince kıyılır ve bir çay kaşığı tuz ile ovularak dinlendirilir. Soğanlar iyice sıkılır ve bir kaşık sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Diğer tüm malzemeler eklenerek hafifçe karıştırılır ve tavada kızdırılan tereyağında her iki yüzü çevrilerek börek gibi kızartılır. Sıcak servis edilir. İsteğe göre soğuk olarak da servis edilebilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |