| 
 | 
| Pırasa Çorbası (Zonguldak) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115470 Gönderme Tarihi: 13.Mar.2016
 2,994 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1000 gr. Ilık su
 750 gr. Pırasa
 150 gr. Haşlanmış Barbunya
 150 gr. Mısır Unu
 50 gr. Havuç
 50 gr. Kuru Soğan
 30 gr. Tereyağı
 20 gr. Toz Şeker
 5 gr. Tuz
 5 gr. Kırmızı Pul Biber
 
 Önceden ısıtılmış bir tavada soğanları tereyağı ile kavurunuz. Üzerine ince doğranmış pırasaları, havucu ve barbunyayı ilave ederek karıştırınız. 10 dakika kadar pişirdikten sonra ılık suyunu ve tuzunu ilave ederek pişiriniz. Sebzeler pişmeye başlayınca üzerine mısır ununu ve toz şekeri ekleyiniz. Mısır unu karıştırıldıktan ve çorba kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak demlenmeye bırakınız. Ayn bir tavada pul biberi tereyağında kavurunuz. Çorbayı tabaklara koyduktan sonra tereyağlı biberi üzerine gezdirerek servis ediniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |