|
Pırasa Çorbası |
|
BILDIRCIN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc2897
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
4,546 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg pırasa, yeşil kısmı
1 kahve fincanı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 adet küçük patates
1 adet küçük soğan
1 adet küçük havuç
2 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı yağ
1 adet yumurta
Et suyu veya su
Maydanoz
Limon
Tuz
Soğanları rendeleyip, yağla birlikte kavrun ve içine salça ilave edin. Çok ince doğranmış pırasa, havuç rendesi, patates ve yeteri kadar etsuyu veya suyu katın. Kaynayınca pirinç ilave edin ve pişmeye bırakın. Pişince bir adet yumurta, iki kaşık un ve limonla çırpıp, çorbaya katın ve ateşin altını kapatın.
Ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.
Fotoğraf "murat akbak" tarafından gönderildi. 08.11.2016
|
Pırasa Çorbası |
|
Turist Ömer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2005
Mesajlar: 81
|
Kısa URL: https://ml.md/lc4873
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006
3,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kalın pırasa
1.5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 ince doğranmış kuru soğan
1.5 su bardağı pirinç
4.5 su bardağı sebze suyu
Tuz
Karabiber
Pırasayı yıkayıp ince ince doğrayın. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırıp soğanları ve pırasayı ilave ederek kavurun.
Yıkanmış pirinci ekleyip bir kaç kez karıştırın. Sebze suyunu ilave edip kapağını kapatın. Ağır ateşte 1 saat kadar pişirin. Tuz, biber ekin.
Üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "tarifsiz tarifler" tarafından gönderildi. 25.08.2018
|
Pırasa Çorbası |
|
tokmak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2011
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66139
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2011
3,241 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet pırasa
2 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı krema
1 çay bardağı kaşar peyniri
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayın, soğuduktan sonra kabuklarını soyup, püre haline getirin. İnce ince kıyılmış pırasaları tereyağında soteleyin. Üzerine et suyu, süt, püre patates, tuz ve karabiber ekleyip, yarım saat pişirin. Küçük bir kapta yumurta sarısı, krema, kaşar peyniri rendesi ve kıyılmış maydanozu karıştırın, çorbanın üzerine ilave edin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra servis yapın.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 24.05.2021
|
Pırasa Çorbası |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc113509
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2015
3,283 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. pırasa
1 havuç
1 adet kırmızı biber
1 fincan ayçiçek yağı
1 fincan pilavlık bulgur
3 yemek kışığı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Karabiber, tuz
Havuç tavla zarı biçiminde doğranır, tencereye sıvıyağ alınır, havuçlar yumuşayana kadar kavrulur.
Kırmızı biber ve pırasalar küçük küçük doğranır havucun üzerine eklenir, bir süre daha kavrulur.
Bulgur ve mercimek ilave edilir, sırasıyla salça, pul biber eklenerek karıştırılır.
Üzerine yeteri kadar sıcak su ilave edilir, kaynamaya bırakılır. Nar ekşisi, nane, karabiber ve tuz da ilave edilerek birkaç taşım daha kaynatılarak servise sunulur.
|
Pırasa Çorbası |
|
Berktay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2014
Mesajlar: 33 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc130136
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2017
1,277 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 kg pırasa
3 adet patates
4 su bardağı su
1 su bardağı yağsız süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pırasaları ayıklayıp yıkayın, 2-3 parmak büyüklüğünde doğrayın.
Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
Düdüklü tencereye zeytinyağını ekleyin, üzerine pırasaları koyup biraz kavurun.
Üzerine patatesleri ekleyin, biraz daha pişirin.
Sıcak suyu ekleyerek düdüklü tencerede 10 dakika pişirin.
Çorba karışımını blenderdan geçirip, sütü ekleyin. Bu aşamada çorbanın kıvamını ayarlamak için ayrıca su ekleyebilirsiniz.
Tuz ve karabiber ilave ederek servis edin.
|
Pırasa Çorbası |
|
hacercorum
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2018
Mesajlar: 53 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc141454
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2019
784 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 sap pırasa
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
Sıvı yağ
Tuz
Tencerenize sıvı yağı ekleyip ısıtın. Isınan sıvı yağa doğranmış soğan, patates, havuç ve pırasaları ekleyip kavurun. 1 litre kadar su ilave edip kaynamaya bırakın. Sebzeleriniz iyice yumuşayınca pürüzsüz olana kadar blender'dan geçirin. Tuzunu da ekleyip güzelce karıştırın ve bir taşım daha kaynatın.
Dilerseniz çorbanıza tereyağı ve pul biberli sos ekleyip servis edebilirsiniz.
|
Pırasa Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156060
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2021
291 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 avuç tel şehriye
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1,5 litre su
1 yemek kaşığı sıvı yağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Suyu tencereye boşaltıyoruz
Ocağın üstüne koyuyoruz.
Soğanı küçük küçük doğrayıp, tencereye koyuyoruz.
Soğan suda sarı bir su bırakıncaya kadar kaynatıyoruz.
İçine önceden küçük küçük doğranan pırasaları ilave ediyoruz.
Teflon tavaya sıvı yağını koyuyoruz.
İçine önceden rendelenmiş havucu ilave ediyoruz.
Rengi sarı olana kadar kavuruyoruz.
Üzerine unu koyuyoruz.
Biraz daha kavuruyoruz.
Kaynamakta olan pırasaların üzerine döküyoruz.
Kabuklarını soyduğumuz domatesi küp küp doğruyoruz.
Tuz le birlikte çorbaya ilave ediyoruz.
Sebzeler iyice yumuşadıktan sonra şehriyeyi ekliyoruz.
Biraz kaynatıyoruz.
Yoğurt ve yumurta sarısını çırpıyoruz.
Daha sonra çorbaya ilave ediyoruz.
İki dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
Ardından pul biber, karabiber ilave edip, çorbanın altını kapatıyoruz.
Not: Servis yaptıktan sonra, çorbaya bir tatlı kaşığı elma sirkesi koyarsanız hem tadı çok güzel oluyor hem de kalsiyum açısından zenginleşiyor.
|
Pırasa Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156614
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2021
577 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet pırasa
2 adet orta boy patates
4 diş sarımsak
2 adet küçük boy soğan
5 su bardağı sebze suyu
1 adet defne yaprağı
2 dal maydanoz sapı
3 adet tane karabiber
1 yemek kaşığı beyaz sirke
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Pırasanın beyaz kısmını iri iri silindir şeklinde doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Sıvıyağı kızdırıp soğan ve pırasaları sotelemeye başlayın. 3-4 dakika soteledikten sonra tereyağını, incecik kıyılmış sarımsakları ekleyin ve 2-3 dakika daha soteleyin. Ufak ufak küp küp kestiğiniz patatesleri ekleyin ve 2-3 dakika hep birlikte soteleyin. Sirkeyi ekleyin ve hızlıca 1-2 tur daha çevirin. Sebze suyunu ekleyin, tülbetten küçük bir baharat kesesi yapıp ve defne yaprağı, maydanoz sapları ve kırdığınız tane karabiberleri tülbente koyup çorbanın içine atın. Çorba kaynamaya başlayınca altını iyice kısın ve tıngırdamaya bırakın. Patatesler ve pırasalar piştiğinde, ki bu 20-30 dakika alacaktır, baharat kesenizi çıkarıp, tuzu ekleyip çorbayı blenderdan geçirin. Bu işlemi tamamen pürüzsüz olana kadar da yapabilirsiniz veya hafif pütürlü de bırakabilirsiniz.
|
Pırasa Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164538
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2022
243 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet pırasa
2 adet küçük boy soğan
2 adet orta boy patates
4 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
2 dal maydanoz sapı
5 su bardağı sebze suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet tane karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı beyaz sirke
Pırasanın beyaz kısmını iri iri doğrayın.
Soğanların kabuğunu soyup yemeklik doğrayın.
Sıvı yağı tencerede kızdırın ve sotelemeye başlayın.
Birkaç dakika soteledikten sonra tereyağını, incecik kıyılmış sarımsakları ekleyin ve 2-3 dakika daha soteleyin.
Patatesleri de ufak küpler halinde doğrayın ve tencereye ekleyip birkaç dakika hep birlikte soteleyin.
Sirkeyi de ilave edip hızlıca karıştırın.
Ardından sebze suyunu ekleyin.
Tülbentten küçük bir baharat kesesi yapın ve defne yaprağı, maydanoz sapları ve kırdığınız tane karabiberleri tülbente koyup çorbanın içine atın.
Çorba kaynamaya başlayınca kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Patatesler ve pırasalar, yaklaşık 20-30 dakika sonra piştikten sonra, baharat kesesini çıkarın.
Son olarak da tuzu ekleyip çorbayı blender'dan geçirin.
Çorbanızı çırpılmış krema ve krutonla servis edebilirsiniz.
|
|