Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Pırasa Çorbası (Meriç Edirne)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pırasa Çorbası (Meriç Edirne)

büyükanne
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.03.2015
Mesajlar: 35
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc135986
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2018
759 defa indirildi / yazdırıldı




Meriç Kaymakamlığı

Pırasa 700 gr / 1 demet
Taze nane 5 gr / 1 tutam
Domates salçası 30 gr / 2 yemek kaşığı
Buğday unu 30 gr / 2 yemek kaşığı
Yumurta 60 gr / 1 adet
Su 2400 ml / 12 su bardağı
Zeytinyağı 24 ml / 4 yemek kaşığı
Tuz
2 gr / 1 çay kaşığı

Pırasalar ince ince doğranarak kavrulur.
Daha sonra domates salçası ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.
Su eklenerek kaynamaya bırakılır.
Tuz ilave edilerek 10 dakika daha kaynatılır.
Terbiyesi için un soğuk suyla topaklanmayacak şekilde çırpılır ve çorbaya eklenir.
10-15 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Ocaktan alınan çorbanın içine yumurta eklenir ve çorbanın sıcaklığıyla pişmesi için karıştırılır.
Taze nane ile servis edilir.

Not: Yumurta çorbaya eklenirken yavaş bir şekilde pişmesi için sürekli karıştırılmalıdır.







Pırasa Çorbası (Meriç Edirne) Tarifleri Balıkesir Yemekleri



(1 adet Pırasa Çorbası (Meriç Edirne) 9,892 defa bakıldı)

1

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort