|
Pınar Labneli Köfteli Alinazik Kebabı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105884
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2015
1,841 defa indirildi / yazdırıldı
|
Köfte için;
250-300 g az yağlı dana kıyma
1 su bardağı ince bulgur
½ su bardağı sıcak su
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, yenibahar
Kızartmak için;
1 çay bardağı sıvı yağ
Patlıcan beğendi için;
400 g Pınar Labne
6-7 adet orta boy ince patlıcan
4-5 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
Bulguru sıcak suyla ıslatıp 10 dakika bekletin. Derin bir kaba aktarıp üzerine kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon ve yenibaharı ekleyin ve 3-4 dakika kadar yoğurun. Köfte harcından pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarladıktan sonra uzatarak parmak şekli verin. Köfteleri geniş bir tepsiye dizip üzerini alüminyum folyoyla kapatarak buzdolabına koyun. Köfte buzdolabında en az 3-4 saat bekletilmeli. Köfteleri kızgın yağda çevirerek kızartın.
Patlıcanları kabuklarıyla közleyin. Kabuklarını soyup, yıkayın ve sıkın. Patlıcanları kesme tahtası üzerinde küp küp doğrayın.
Pınar Labne, tuz, pul biber ve dövülmüş sarımsağı derin bir kapta iyice çırpın. Üzerine közlenmiş patlıcanı ekleyip karıştırarak ezin.
Yoğurtlu patlıcanı servis tabağına yayıp üzerine kızarmış köfteleri yerleştirin. Isterseniz üzerine sızma zeytinyağı ve pul biber de ekleyebilirsiniz.. Yemeği ılık olarak servise sunabilirsiniz.
|
Pınar Lebneli Ali Nazik |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97768
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2014
1,513 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 g Pınar Labne
2-3 yemek kaşığı Pınar Tereyağı
3,5-4 su bardağı un
300 g kuşbaşı et
5-6 adet orta boy patlıcan
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Patlıcanların üzerine bıçak ile ufak delikler açın ve közleyin. Kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Tavada etleri kavurun. Suyunu bırakıp çekince, tereyağı ekleyin ve tuzunu ilave edin. Başka bir kasede Pınar Labneyi, ezdiğiniz sarımsaklar ile karıştırın. Közlenmiş patlıcanları ekleyin ve karıştırın. Pınar Labneli patlıcanı servis tabağına aktarın. Etleri üzerine kaşıkla yayın. Üzerine tereyağında kızdırdığınız kırmızı biberi gezdirerek servis edin.
|
Pınar Labneli Ali Nazik |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc60499
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2011
1,899 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tülay Pordoğan Oral
4 adet topan patlıcan
500 gr. kıyma
1 adet soğan
1 adet yeşil sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tereyağı
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
2 su bardağı pınar labne
2 su bardağı yoğurt
5-6 diş sarımsak
3-4 dal maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
Patlıcanları yıkayın, birkaç yerinden bıçağın ucuyla delip köz tavasında közleyin
Biraz soğuyunca kabuklarını soyup bıçakla ince kıyın. Tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı eritip patlıcanları 5-6 dakika kavurun.
Tencereye kıymayı koyun, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine 2-3 yemek
kaşığı sıvı yağ ekleyip kavurmaya devam edin. Sırasıyla rendelenmiş soğanı, ince doğranmış biberleri ve salçayı koyup kavurun. Tuz , karabiber ve pul biberi de ekleyip ocaktan alın.
Sarımsakları soyup ezin ve bir kasede pınar labne ve yoğurt ile karıştırıp bir tutam tuz ekleyin
Servis tabağına önce patlıcanı yayın, üzerine önce sarımsaklı yoğurt onun üstüne de kıymalı sosu dökün ve ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak olarak servis edin.
|
|