|
|
Piliçli Sigara Böreği |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163610
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2022
297 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket Banvit Piliç Kalça Kuşbaşı (çok ince kıyılmış)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
1 adet yumurta (çırpılmış)
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
2 çorba kaşığı kuşüzümü
5 adet baklavalık yufka
Tuz
Tane karabiber
Zeytinyağından 3 çorba kaşığı ayırıp, kalan yağı ısıtın. Soğanları ekleyip, karıştırarak yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 2-3 dak. soteleyin. Kıyılmış etleri ekleyip, kaşığın tersiyle hafif hafif bastırarak 3-4 dak. daha soteleyin. Ateşten alıp, ılınıncaya kadar dinlendirin.
Yumurta, tarçın, zencefil, kuşüzümü ve tuz ve karabiber katıp, iyice harmanlayın.
Yufkaları düz bir zemine yayıp, 10x25 cm ebatlarında şeritler halinde kesin. Her bir şeridin üzerine fırça ile yağ sürün. Kısa ve uzun kenarından 1 cm içeride olacak şekilde bir çorba kaşığı kıymalı harç koyun. Kenarları harcın üzerine kapatın ve kısa kenardan kısa kenara doğru, hafif gevşek rulo şeklinde sarıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yağ sürün.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dak. pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Piliçli Sigara Böreği |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc55315
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2010
1,747 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet Banvit Piliç Göğüs Bonfile (haşlanmış, didiklenmiş)
200 gr tereyağı
1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
2 çorba kaşığı un
125 ml piliç suyu
125 ml süt
50 gr eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı kekik
25 gr bayat ekmek kırığı
2 adet yumurta (çırpılmış)
13 adet baklavalık yufka (her biri 3 eşit parçaya kesilmiş)
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Tereyağından 150 gr ayırın. Kalan tereyağını ısıtıp, soğanları katın. Kısık ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10-12 dak. soteleyin.
Sarmısağı ilave edip, 1 dak. daha soteleyin. Karıştırmaya ara vermeden unu serpip, 1 dak. kavurun ve ateşten alın.
Karıştırarak ve yavaş yavaş piliç suyu ile sütü katın. Orta ateşte ve karıştırmaya devam ederek, sos koyulaşıp, kaynama noktasına gelinceye kadar pişirin. Ateşi kısıp, 1 dak. daha pişirin.
Et, peynir, kekik, ekmek kırığı, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırıp, soğuyuncaya kadar dinlendirin.
Etli harca yumurtayı ekleyip, iyice çırpın.
Kalan tereyağını eritin. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayıp, üzerine fırça ile tereyağı sürün. Kısa kenarına, kenarlarında 1 cm boşluk bırakacak şekilde bir çorba kaşığı etli harç koyun. Kenarlardaki yufkayı harcın üzerine kapatıp, diğer kısa kenara doğru rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın.
Üzerlerine tereyağı sürüp, önceden ısıtılmış 200°C fırında, üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 25-30 dak. pişirin. Ilık servis yapın.
|
|
Piliçli Sigara Böreği Tarifleri Banvit Yemek Tarifleri
|
|