|
PİLİÇ SOTE |
|
Mersiye Şükrani
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2010
Mesajlar: 91 Şehir: Şiraz |
Kısa URL: https://ml.md/lc53444
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2010
2,929 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pilici doğradıktan sonra biraz tereyağı ile tencerede, kuvvetli ateşte çeviriniz, etler pembeleşince unlayıp çevire çevire hafif kızartınız. Sonra orta ateşe alınız. 2 kepçe etsuyu ile ıslatınız, içine tuz, biber ekiniz, ince kıyılmış maydanoz, sarımsak ve mantar koyup hafif hafif kaynatınız, pişince indiriniz, tabağa koyunuz, salçasının üzerine gezdiriniz.
|
PİLİÇ SOTE |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63676
Gönderme Tarihi: 30.May.2011
2,727 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 büyük piliç (4 parçaya bölünmüş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı rafine yağ
1/4 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Tuz ve biberi piliç parçalarının üstüne serpiniz. Tereyağı ve rafine yağı, büyük bir tavada kızdırınız. Piliç parçalarını koyup 8-10 dakika, her yanları kızarana kadar kızartınız.
Ateşi kısıp, tavanın üstünü kapatarak, piliçleri 10 dakika ağır ateşte pişiriniz. Tavanın kapağını açıp 30-40 dakika, piliçler yumuşak olana kadar pişiriniz. (Piliçlerin kurumamasına dikkat ediniz.) Piliçler pişince, maşayla bir servis tabağına çıkarıp, üstlerini örterek sıcak tutunuz.
Ateşi biraz açıp, tavuk suyunu katarak iyice karıştırdıktan sonra, maydanozu ekleyiniz. Sosu 2-3 dakika pişirip tadarak, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber katınız. Tavayı ateşten alıp, sosu piliçlerin üstüne dökerek servis ediniz.
|
Piliç Sote |
|
ibibik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2009
Mesajlar: 31 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc43055
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2009
2,699 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kuşbaşı doğranmış göğüs eti
2 sap ince doğranmış taze soğan
1 adet ince doğranmış havuç
2 adet kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domates
1 yemek kaşığı soya sosu
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
kekik, karabiber, pulbiber, tuz
üzerine: kaşar peyniri rendesi
süslemek için: kıyılmış maydanoz
Sıvı yağda piliç etlerini çevirerek 5-10 dak soteleyin. Daha sonra havuç ilave edilerek çevirmeye devam ediniz.Sonra taze soğan, sarımsak, domates, kekik, karabiber, tuzunu ilave ediniz. 5-10 dak pişirmeye devam edin. Üzerine 1 çay bardağı suyu ve soya sosunu ilave edip pişmeye bırakın. Piştikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ve maydanoz ile servis ediniz.
|
Piliç Sote |
|
mışıl mışıl
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc134463
Gönderme Tarihi: 30.May.2018
740 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuk göğsü
1 baş sarımsak
1 kaşık sıvıyağ
Soya sosu
Tavaya sıvıyağ ve sarımsak konup yüksek ateşte iyice öldürülür.
Tavuk göğsü kuşbaşı olarak doğranır ve sarımsaklı yağa ilave edilir.
Yüksek ateşte karıştırılarak sote edilir.
4 damla soya sosu ilave edildikten sonra karıştırılır.
Sıcak olarak servis yapılır.
|
Piliç Sote |
|
boylam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2020
Mesajlar: 107 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc156410
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2021
325 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.beypilic.com.tr
Piliç Göğüsü 250 gr
Soğan 1 Adet
Biber 2 Adet
Domates 2 Adet
Tuz
Sarımsak
Defne Yaprağı
Karabiber
Domates Suyu
Sıvı Yağ
Tereyağı
Piliç etini julien (kibrit çöpü şeklinde) doğradıktan sonra sırasıyla soğan, sarımsak ve tavuk etini soteliyoruz. Daha sonra biber ve domates ilave ediyoruz. Domates suyu, bir miktar tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz. 3 dakika daha yüksek ateşte pişirdikten sonra servis ediyoruz.
|
|